Ūkininkai į laukus išlydėti su ąžuolo vainikais

Kėdainių rajone dar gyvuoja labai senos tradicijos, kuomet susirinkusi kaimo bendruomenė išlydi ūkininkus į laukus nuimti derliaus.

Sirutiškio kultūros darbuotojai jau 18-ąj kartą surengė Javapjūtės pradžios šventę. Jie aplankė Sirutiškio ūkininkus ir palydėjo juos į laukus nuimti derliaus. Ūkininkai buvo papuošti ąžuolo vainikais.<br>Violetos Dociuvienės nuotr.
Sirutiškio kultūros darbuotojai jau 18-ąj kartą surengė Javapjūtės pradžios šventę. Jie aplankė Sirutiškio ūkininkus ir palydėjo juos į laukus nuimti derliaus. Ūkininkai buvo papuošti ąžuolo vainikais.<br>Violetos Dociuvienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2020-07-24 17:53, atnaujinta 2020-07-24 17:57

Ūkininkai tradiciškai papuošiami ąžuolo vainikais ir į laukus išlydimi su kuo geriausiais linkėjimais ir dainomis.

Javapjūtės pradžios šventė

Sirutiškio kultūros darbuotojai jau 18-ąj kartą surengė Javapjūtės pradžios šventę. Jie aplankė Sirutiškio ūkininkus ir palydėjo juos į laukus nuimti derliaus.

Ūkininkai buvo papuošti ąžuolo vainikais.

Kultūros darbuotojai pirmiausia aplankė ūkininko Arūno Sereikos ūkį, kuriame ūkininkauja ir trys šio žemdirbio sūnūs: Taurius, Naglis ir Ignas. Ši graži kraštiečių šeima dirba apie 750 ha žemės.

Taip pat aplankytas Vaidatoniuose gyvenantis ir ūkininkaujantis Saulius Šilkaitis. Jis dirba apie 400 ha žemės.

Buvo aplankytas ir Sirutiškyje gyvenantis bei ūkininkaujantis Aurimas Gudžinskas. Jis dirba apie 60 ha žemės, o be žemės dirbimo A. Gudžinskas dar verčiasi ir pienininkyste.

Švenčių rėmėjai

„Galima tik pasidžiaugti šiais ūkininkais. Įdomus faktas yra, kad ūkininkai Sereikai nė vieno vainiko neišmeta, o pakabina dirbtuvėse ant sienų. Didelį įspūdį daro per tiek metų sukaupta ąžuolo vainikų kolekcija. Arūnas Sereika sako, kad ir mintis nekilo išmesti vainiką. Kiekvienais metais vainikai gražiai puošia jo kombainus.

Mes, Sirutiškio kultūros darbuotojai, esame visiems ūkininkams labai dėkingi, nes jie yra pagrindiniai visų renginių ir švenčių rėmėjai.

Taip pat norime padėkoti už pagalbą ruošiant šventę Viktorijai Šeliakienei, Zitai Urbienei, Šidlauskų šeimai“, – sako kultūros darbuotoja Violeta Kažukauskienė Urbonavičienė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.