Nuo sausros nukentėjusiems ūkininkams sušvelninti žalinimo reikalavimai

Nuo sausros nukentėjusiems ūkininkams šiemet bus taikomi sušvelninti žalinimo paramos schemos reikalavimai. Šią galimybę suteikė Europos Komisija, paprašius Lietuvai ir kitoms 10 ES šalių.

Nuo sausros nukentėjusiems ūkininkams šiemet bus taikomi sušvelninti žalinimo paramos schemos reikalavimai.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Nuo sausros nukentėjusiems ūkininkams šiemet bus taikomi sušvelninti žalinimo paramos schemos reikalavimai.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽUM inf.

Sep 19, 2018, 4:04 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 4:07 PM

Šiemet posėlinių augalų, skirtų žalinimui, išlaikymo dirvoje terminas trumpinamas iki rugsėjo 20 d. (anksčiau buvo iki spalio 15 d.). Pareiškėjams yra tik viena sąlyga: posėlį galima išlaikyti trumpiau tada, kai jo vietoje sėjami žieminiai augalai.

Ūkininkams svarbus ir reikalavimas, susijęs su posėlinių augalų mišinio sėjimu. Turintiems ne mažiau nei 0,1 sąlyginio gyvulio (SG) hektarui dabar nebūtina sėti mišinio – užtenka pasėti ir vienos rūšies žolinį augalą.

Žalinimas yra žemdirbiams privaloma aplinkai draugiška veikla. Ji sukurta siekiant paskatinti ūkininkus prisidėti prie tokių visuomenei svarbių procesų, kaip klimato kaitos mažinimas, biologinės įvairovės išsaugojimas ir dirvožemio kokybės gerinimas.

 Su trimis aplinkai draugiškomis ūkininkavimo priemonėmis – pasėlių įvairinimu, daugiamečių pievų išlaikymu ir ekologiniu atžvilgiu svarbių vietovių išlaikymu – susieta 30 proc. bendros tiesioginių išmokų sumos.

Pažymėtina, kad artimiausiu metu Žemės ūkio ministerija laukia Europos Komisijos sprendimo ir dėl leidimo nuo spalio 16 d. mokėti didesnes avansines tiesiogines išmokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.