Spaudėjai pastebi naujus vartotojų pomėgius: grynas sultis keičia maišytos

Itin gausus šiųmetis obuolių derlius žada kaip niekad gerą sezoną Kėdainių karšto sulčių spaudėjams. Smulkieji verslininkai sako, kad nors sezoną apibendrinti dar ankstoka, tačiau tendencijos jau aiškios: sulčių šiemet bus rekordiškai daug.

Itin gausus šiųmetis obuolių derlius žada kaip niekad gerą sezoną sulčių spaudėjams. <br>V.Balkūno nuotr.
Itin gausus šiųmetis obuolių derlius žada kaip niekad gerą sezoną sulčių spaudėjams. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, „Rinkos aikštė“

Sep 19, 2018, 4:41 PM, atnaujinta Sep 20, 2018, 11:11 AM

Darbo – į valias

Tai, kad žmonės nori sulčių, kaip ir kasmet, patvirtina Kėdainių rajono Sirutiškio kaime įsikūrę sulčių spaudėjai.

Žmonės čia obuolius veža kasdien nuo 8 iki 18 valandos. Sulčių spaudykloje dirbantys vyrai ilsėtis neturi kada. Gausus derlius reiškia gerą sezoną ir sulčių spaudykloms.

„Žmonės sultis spaudžia, kaip ir kasmet, tik šiemet neįprastai daug. Užpernai pradėjome sezoną rugpjūčio 24 dieną. Pernai sezoną pradėjome rugpjūčio 27 dieną. Šiemet –.žymiai anksčiau, net rugpjūčio 15 dieną. Štai jums ir palyginimas. Šiemet žmonės džiaugiasi, mat labai geras obuolių derlius, iš kurių daugiausia sulčių ir yra išspaudžiama. Yra obuolių, yra darbo, yra ir sulčių“, – šių metų sezoną apibūdina Sirutiškio sulčių spaudyklos šeimininkas Darius Mikalauskas.

Populiarūs miksai

D.Mikalauskas atskleidžia, kad kasmet vis labiau populiarėja ne grynos obuolių sultys, o vadinamieji miksai. Obuoliai maišyti su kitais vaisiais, uogomis ar net daržovėmis.

„Spaudžia daugiausia iš obuolių, kaip ir kasmet. Tačiau neretai ir miksuoja. Populiaru obuolius maišyti su morkomis ir moliūgais. Mėgsta obuolius net su apelsinais, cukinijomis ar net melionais“, – klientų norus vardija patyręs sulčių spaudėjas.

Viščiukus skaičiuos rudenį

Sakoma, kad viščiukus reikia skaičiuoti rudenį, tad Kėdainių sulčių spaudėjai derlių galės apibūdinti tik sezonui pasibaigus.

„Šiemet kainos truputį pakilo. Kadangi pakilo maišelių (tetrapakų), taip pat dėžučių kaina. Šiemet 5 litrų talpos tetrapakas kainuoja 2,50 Eur. Didesnį kiekį pristatome ir į namus. Šiaip mąstom, kad sezonas bus tikrai geras. O kaip bus iš tikro, tai bus aišku tik sezono pabaigoje“, – paaiškino D.Mikalauskas ir nuskubėjo aptarnauti eilėje laukiančių klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?