Mažinama administracinė našta daliai ES paramos gavėjų

Alternatyvias veiklas vykdančių ūkininkų, įmonių ir gyventojų, užsiimančių ne žemės ūkio veikla kaimo vietovėse projektai, kuriems buvo skirta praėjusio laikotarpio kaimo plėtros parama, bus prižiūrimi trumpiau.

Alternatyvias veiklas vykdančių ūkininkų, įmonių ir gyventojų, užsiimančių ne žemės ūkio veikla kaimo vietovėse projektai, kuriems buvo skirta praėjusio laikotarpio kaimo plėtros parama, bus prižiūrimi trumpiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alternatyvias veiklas vykdančių ūkininkų, įmonių ir gyventojų, užsiimančių ne žemės ūkio veikla kaimo vietovėse projektai, kuriems buvo skirta praėjusio laikotarpio kaimo plėtros parama, bus prižiūrimi trumpiau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

Sep 20, 2018, 11:09 AM, atnaujinta Sep 20, 2018, 11:11 AM

Sprendimas mažinti administracinę naštą pareiškėjams ir Nacionalinės mokėjimo agentūros darbuotojams buvo įtvirtintas Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programinio laikotarpio valdymo komitete 2018 m. rugsėjo 19 d.

Buvo nuspręsta trumpinti projektų priežiūros laikotarpį iki 5 metų visiems, kuriems iki šiol buvo nustatytas 7 metų priežiūros laikotarpis.

„Mažinti biurokratinę naštą Europos Sąjungos paramos gavėjams yra vienas iš mano prioritetų. Džiaugiuosi, kad pažadai virsta realiais darbais, kurie palengvins gyvenimą mūsų ūkininkams ir sumažins darbo krūvius kontrolės institucijoms“, – sako žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Šis sprendimas taikomas projektams, teiktiems pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemones „Perėjimas prie ne žemės ūkio veiklos“, „Parama verslo kūrimui ir plėtrai“, „Kaimo turizmo veiklos skatinimas“.

Dėl šio sprendimo minėtiems paramos gavėjams, jei pasibaigęs 5 metų kontrolės laikotarpis, nebereikės teikti metinių ataskaitų, visų kitų prie jų reikalingų pridėti dokumentų, o Nacionalinės mokėjimo agentūros darbuotojams nebereikės vykdyti šių ataskaitų vertinimo, vykti į patikras vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.