Kviečia „Sprendimų ratas 2018“: renginiai, parodos, koncertai

Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) rugsėjo 27–29 d. vyksianti miško, medžioklės ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2018“ bus jau 11-oji šiai tematikai skirta, o iš viso – 47-oji paroda, surengta Universitete.

 „Sprendimų ratas 2018“ bus jau 11-oji šiai tematikai skirta, o iš viso – 47-oji paroda, surengta Universitete.<br> ASU nuotr.
 „Sprendimų ratas 2018“ bus jau 11-oji šiai tematikai skirta, o iš viso – 47-oji paroda, surengta Universitete.<br> ASU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 3:34 PM, atnaujinta Sep 25, 2018, 3:41 PM

„Sprendimų rate 2018“ dalyvaus apie 100 įmonių ir organizacijų, apie 150 smulkiųjų augintojų, gamintojų, tautodailininkų

Erdviose lauko aikštėse įsikurs miško, žemės ir kitą techniką pristatantys eksponentai, sodo baldininkai, maisto produktų gamintojai, veiks maitinimo sektorius ir vaikų pramogų aikštelė.

Lankytojus džiugins įvairūs renginiai, parodos, koncertai. Kaip ir kasmet, įspūdingą ekspoziciją demonstruos Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija (LMŽD). Kartu su Tado Ivanausko zoologijos muziejaus darbuotojais čia bus įrengta natūralaus miško ir jo gyventojų įvairovę atspindinti ekspozicija.

Bus galima susipažinti su medžioklinių šunų veislių atstovais, sužinoti apie šių augintinių charakterį ir būdo bruožų subtilybes. Ekspozicijas įrengs ir socialinio verslo atstovai. Bendruomenių nariai iš 10-ies šalies rajonų pristatys savo sukurtas edukacines programas, tematinio turizmo maršrutus, amatininkų gaminius ir maisto produktus.

Šalia bendruomenių įsikurs bitininkai, kurie ne tik pristatys savo produkciją, bet ir papasakos apie bitininkystės subtilybes. Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos stende bus galima susipažinti su Drevine bitininkyste. Parodos ekspoziciją papuoš Valdo Danilevičiaus geriausios nuotraukos ir laimikių iškamšos.

Bus galima pasigrožėti įvairiausiais gyvūnais: galvijais (belgų mėlynaisiais mišrūnais), dekoratyviniais paukščiais, alpakomis, poniais, triušiais, žirgais ir avimis, susipažinti su naujausiomis gyvulininkystės technologijomis. Vyks parodomieji avių kirpimai.

Pirmą kartą parodos metu vyks Tarptautinis medžio drožėjų pleneras. Geriausi Lietuvos ir užsienio meistrai iš šimtamečių ąžuolų per tris dienas sukurs suolų-skulptūrų ekspoziciją, kuri papuoš Aleksandro Stulginskio universiteto erdves.

Tai puiki proga pamatyti, kaip grandininiais pjūklais kuriamas menas. Drožėjai iš Baltarusijos, Ispanijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos kiekvieną dieną surengs greitojo pjovimo rungtynes, jų metu iš medžio kaladės per valandą išdrožti meno kūriniai bus parduodami parodos lankytojams aukcione. .

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto ASU trečiuosiuose rūmuose vyks 2-asis Tarptautinis medžioklės ragų šaukinių čempionatas, jį vainikuos nugalėtojų apdovanojimas. Čia improvizacinius stebuklus demonstruos pasaulinio garso muzikantų, tėčio ir sūnaus Petro ir Dominyko Vyšniauskų koncertas „Džiazo medžioklė“. Čempionato organizatorius yra ASU Miškų ir ekologijos fakultetas.

Visomis parodos dienomis ASU stende, esančiame paviljone Nr. 2, vyks Agronomijos, Miškų ir ekologijos, Ekonomikos ir vadybos, Vandens ūkio ir žemėtvarkos, Žemės ūkio inžinerijos fakultetų mokslininkų konsultacijos bei diskusijos. Paroda „Sprendimų ratas“ jau neįsivaizduojama be medžioklinių šunų pasirodymų. Jie vyks visomis parodos dienomis.

Septyni išskirtiniausi eksponatai bus apdovanoti parodos „Sprendimų ratas 2018“ medaliais ir diplomais.

Šiemet parengta ypač gausi parodos šviečiamoji programa. Trisdešimtyje seminarų bus aptariamos įvairiausios temos – nuo miško, žmogaus ir laukinių gyvūnų santykio iki kanapių augintojų veiklos galimybių.

Kaip ir kasmet, lankytojus kvies gausi ir įvairiaspalvė sodinukų ir gėlių mugė, dailieji amatai.

11-osios tarptautinės miško, medžioklės, aplinkos ir gyvulininkystės technologijų parodos „Sprendimų ratas 2018“ darbo laikas – nuo 9 iki 17 val. Visų renginių, vyksiančių rugsėjo 27–29 d. Aleksandro Stulginskio universitete, lankymas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.