Atsisveikinam su rudeniu: iš sostinės gatvių jau išvežta beveik 2 tonos lapų

Atšalus orams ir medžiams pradėjus mesti lapus, Vilniaus gatvėse prasidėjo rudeninis tvarkymosi sezonas. Vos tik pradėjus kristi pirmiesiems medžių lapams į gatves išskubėjo miestą tvarkančios bendrovės, kurios per dvi savaites surinko ir išvežė beveik 2 tonas nukritusių lapų.

Vos tik pradėjus kristi pirmiesiems medžių lapams į gatves išskubėjo miestą tvarkančios bendrovės, kurios per dvi savaites surinko ir išvežė beveik 2 tonas nukritusių lapų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vos tik pradėjus kristi pirmiesiems medžių lapams į gatves išskubėjo miestą tvarkančios bendrovės, kurios per dvi savaites surinko ir išvežė beveik 2 tonas nukritusių lapų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 2:21 PM

„Nukritę medžių lapai pirmiausiai renkami viešosiose erdvėse, gatvių važiuojamojoje dalyje bei nuo šaligatvių, dviračių takų, taip užtikrinant saugų pėsčiųjų ir dviračių judėjimą. Pernai per sezoną, nuo spalio pabaigos iki gruodžio vidurio, buvo surinkta daugiau kaip 6,5 tonos lapų, tai yra maždaug tiek kiek sveria 3 lengvosios mašinos. Tiek pat lapų planuojame surinkti ir šiemet“, – sako Gintautas Runovičius, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas.

Lapus mieste renka ir tvarko dvi miestą tvarkančios bendrovės „Mano aplinka“ ir „Stebulė“. Šios įmonės surenka lapus į didmaišius ir išveža juos į kitų bendrovių – „Biastra plius“ ir „Juknevičiaus kompostas“ – kompostavimo aikšteles.

Gyventojai, norintys susitvarkyti bendrojo naudojimo kiemus (neprivačiuose sklypuose) nuo rudeninių lapų gali kreiptis į bendroves „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ ir susitarti dėl didmaišių atvežimo – surinkti į juos lapai bus išvežti. Tačiau jeigu gyventojai tvarkosi savo kiemus patys, surinktus lapus jie turi išvežti savarankiškai. Lapų negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius arba juos deginti.

Rekomenduojame lapus kompostuoti gyventojų turimuose kompostavimo dėžėse, specialiai tam skirtoje vietoje ar esant galimybei bendruose kelių atliekų turėtojų bendrai valdomuose savo lėšomis įrengtuose kompostavimo įrenginiuose su kitomis rekomenduojamomis kompostuoti atliekomis.

Gyventojai, kurie neturi galimybių tokias atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose, lapus gali atvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, kurių adresai skelbiami vilnius.lt interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.