Cukraus kaina kils nebent 2020 metais, suvalgius likučius

Prognozuojama, kad šiemet, po kelerių metų pertekliaus, pasaulinė cukraus rinka atsigaus, tačiau abejojama, ar kartu pradės kilti ir cukraus kaina, rašo „Lietuvos žinios“.

Prognozuojama, kad šiemet, po kelerių metų pertekliaus, pasaulinė cukraus rinka atsigaus, tačiau abejojama, ar kartu pradės kilti ir cukraus kaina. <br>D.Umbraso nuotr.
Prognozuojama, kad šiemet, po kelerių metų pertekliaus, pasaulinė cukraus rinka atsigaus, tačiau abejojama, ar kartu pradės kilti ir cukraus kaina. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-08 11:59, atnaujinta 2019-02-08 12:02

„Rinkoje dar yra cukraus likučių iš ankstesnių metų. Tikimasi, kad cukraus kaina turėtų pakilti 2020 metais, kai likučiai bus suvalgyti. Žinoma, jei vėl neatsiras naujo pertekliaus“, – dienraščiui sakė Lietuvos cukrinių runkelių augintojų asociacijos vadovas Kastytis Patiejūnas.

Didinti plotus ar bent jau likti prie tų pačių neskatina ir šalies valdžios požiūris.

Nors žemdirbiai tikėjosi kitaip, orientacinės išmokos ateinantiems šešeriems metams už cukrinių runkelių hektarus, palyginti su pernai, nesikeis.

Be to, valdžia nesutiko į žemės ūkio paslaugų sąrašą įtraukti specifinių darbų: runkelių dengimo, apsaugant juos nuo šalčio, bei šaknų krovimo.

Abu Lietuvos cukraus fabrikai šiaip ne taip užsitikrino cukrinių runkelių kiekius 2019 metų perdirbimo sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.