Lietuva mokys Japonijos ekspertus kovoti su kiaulių maru

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika Japonijoje pristatė Lietuvos patirtį kovojant su afrikiniu kiaulių maru (AKM) ir pakvietė šios šalies ekspertus atvykti mokytis į Lietuvą.

Ketvirtadienį susitikimo su nuo kiaulių gripo kenčiančio Gifu miesto gubernatoriumi Hajimu Furuta ir šios prefektūros žemės ūkio specialistais metu Lietuvos delegacija pasidalijo patirtimi kovojant su maru.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ketvirtadienį susitikimo su nuo kiaulių gripo kenčiančio Gifu miesto gubernatoriumi Hajimu Furuta ir šios prefektūros žemės ūkio specialistais metu Lietuvos delegacija pasidalijo patirtimi kovojant su maru.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-07 12:45, atnaujinta 2019-03-07 12:47

D. Remeika, kaip žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio vadovaujamos delegacijos narys, kovo 3-8 dienomis lankosi Japonijoje vykstančioje parodoje „Foodex Japan 2019“ bei dalyvauja susitikimuose su Japonijos kompetentingomis institucijomis.

VMVT praneša, kad trečiadienį vykusiame susitikime su Japonijos mažų ir vidutinių verslų bei regiono inovacijų asociacijos prezidentu Hideto Akiba ir viceprezidentais Masaaki Yamamoto bei Shinichi Murai aptarti eksporto klausimai.

Ši asociacija teikia skatinimo programas 3,8 mln. mažų Japonijos įmonių, todėl Lietuva siekia, kad ji leistų registruoti į savo duomenų bazę ir lietuviškas įmones, ieškančias partnerių Japonijoje.

Ketvirtadienį susitikimo su nuo kiaulių gripo kenčiančio Gifu miesto gubernatoriumi Hajimu Furuta ir šios prefektūros žemės ūkio specialistais metu Lietuvos delegacija pasidalijo patirtimi kovojant su maru.

VMVT direktorius pristatė Lietuvos patirtį kovojant su AKM, pasiteisinusias ir mažiau efektyvias priemones. Susitikimo metu aptartos galimybės Gifu prefektūros ekspertams atvykti mokytis į Afrikinio kiaulių maro mokymo ir kompetencijos centrą. Ministras G. Surplys pakvietė Gifu prefektūros ekspertus atvykti į šį centrą mokytis.

„Džiugu, kad Japonijos kolegos entuziastingai priėmė mūsų su ministru kvietimą ir planuoja atvykti į AKM mokymo ir kompetencijos centrą. Tokie vizitai abipusiai naudingi, nes leidžia ekspertams pasidalinti regionine patirtimi kovojant su gyvūnų užkrečiamosiomis ligomis“, – sakė VMVT direktorius.

Jo teigimu, į šią šalį jau galima eksportuoti lietuvišką paukštieną, jautieną ir grūdines kultūras, medų, praėjusių metų pabaigoje suderintas sertifikatas gyvūnų augintinių eksportui, šiemet gautas leidimas arklių eksportui.

VMVT duomenimis, praėjusiais metais į Japoniją išsiųsta beveik 1,8 tūkst. t pieno produktų, 440 t žuvų ir jų gaminių, apie 140 t mėsos gaminių, 41,5 t kiaušinių produktų, per 172 t šunų ir kačių ėdalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.