Sodininkų mugėje paklausiausi vaismedžių sodinukai

Kėdainiuose šeštadienį nuo pat ankstyvo ryto šurmuliavo tradicinė pavasarinė sodininkų mugė. Mugėje buvo gausu įvairiausios produkcijos – nuo tautinio paveldo mėsos gaminių iki rankų darbo gamybos verbų. Visgi populiariausi pavasarį, kaip visuomet, išlieka vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukai, įvairių uogų daigai.

Mugėje karaliavo medelių ir vaiskrūmių sodinukai. Atvyko daugybė sodininkų iš visos Lietuvos. Iš Babtų atvykęs sodininkas Zenonas sakė, kad žmonės daugiausia dairosi obelaičių.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Mugėje karaliavo medelių ir vaiskrūmių sodinukai. Atvyko daugybė sodininkų iš visos Lietuvos. Iš Babtų atvykęs sodininkas Zenonas sakė, kad žmonės daugiausia dairosi obelaičių.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Kėdainietė Irena turėjo pasiūlyti ne tik įvairiausių gėlių ir vaiskrūmių sodininkų, bet ir vienintelė visoje mugėje siūlė įsigyti velykinės atributikos.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Kėdainietė Irena turėjo pasiūlyti ne tik įvairiausių gėlių ir vaiskrūmių sodininkų, bet ir vienintelė visoje mugėje siūlė įsigyti velykinės atributikos.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Mugėje buvo apstu ir įvairiausių mėsos gaminių. Šį kartą jų daugiausia atvežė kauniečiai.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Mugėje buvo apstu ir įvairiausių mėsos gaminių. Šį kartą jų daugiausia atvežė kauniečiai.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas „Rinkos aikštė“

Apr 11, 2019, 12:17 PM, atnaujinta Apr 11, 2019, 12:24 PM

Dešimtys prekybininkų

Prie prekybos centro „Senukai“ nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto rinkosi prekybininkai ir visos Lietuvos. Tiesa, pažymėtina, kad daugiausia sodinukų atvežė Kauno rajono sodininkai.

Kauniečiai daugiausia atvežė ir mėsos gaminių. Mugėje prekiavo ir kėdainiečiai sodininkai. Kėdainiečiai siūlė įvairių dekoratyvinių medelių, gėlių ir net verbų ar velykinių puokščių.

Žvejai kvietė įsigyti čia pat vietoje rūkomų šviežiai pagautų žuvų.

Ne verbų diena

Kėdainietė Irena turėjo pasiūlyti ne tik įvairiausių gėlių ir vaiskrūmių sodininkų, bet ir vienintelė visoje mugėje siūlė įsigyti velykinės atributikos.

„Deja, dar, matyt, anksti. Nei verbų, nei velykinių puokščių kėdainiečiai neperka. Manau, kad dar truputį anksti. Žmonės dairosi, žiūri, klausinėja kainų. Reiškia, jiems įdomu. Manau, kad po savaitės prekyba verbomis ir velykinėmis puokštėmis turėtų suaktyvėti.

Už verbą prašau penkių, o už puokštę – trijų eurų. Kėdainiečiai mane gali sutikti ir miesto turguose. Taip pat prekiausiu ir kitą savaitgalį vyksiančioje mugėje, tad maloniai kviečiu visus apsilankyti ir įsigyti“, – kvietė prekybininkė Irena.

Paklausiausi medeliai

Mugėje karaliavo medelių ir vaiskrūmių sodinukai. Atvyko daugybė sodininkų iš visos Lietuvos. Iš Babtų atvažiavęs sodininkas Zenonas sakė, kad žmonės daugiausia dairosi obelaičių.

„Siūlome kėdainiečiams obelų, kriaušių, slyvų, vyšnių, trešnių, abrikosų sodininkų. Taip pat turime ir įvairių vaiskrūmių – serbentų, agrastų, šilauogių.

Visus medelius parduodu po 10 eurų už vienetą. Už krūmelį prašau nuo 3 iki 5 eurų. Visuomet galima derėtis“, – aprodydamas medelius šypsojosi Zenonas.

Geri pirkėjai

Prekybininkas sakė, kad kėdainiečiai geri pirkėjai. Vyras pastebėjo, kad žmonės linkę daugiau pakalbėti, pasiderėti.

„Tam ir yra mugės. Juk čia ne parduotuvė. Čia žmonės ateina ne tik pirkti ar parduoti, čia žmonės renkasi pakalbėti, padiskutuoti. Praktiškai su visais pasikalbame apie tai, kaip reikia sodinti vieną ar kitą augalą, apie tai, kaip jau pasodinti augalai duoda vaisių. Mums labai svarbus ir grįžtamasis ryšis.

Mums svarbu, kad žmonės liktų patenkinti mūsų sodinukais. Džiaugiuosi kėdainiečiais, kurie drąsiai ir aktyviai klausinėja. Mugėje taip ir reikia daryti, o derėtis dėl kainos – tiesiog būtina“, – juokėsi prekybininkas.

Ir tujos, ir pušelės

Mugėje taip pat buvo didelis pasirinkimas įvairiausių dekoratyvinių augalų.

Labiausiai žmones domino įvairiausių rūšių tujos, dekoratyvinės kalninės pušelės. Už tują prekybininkai prašė nuo 1,5 4 eurų. Pušelių kainos svyravo nuo 3 eurų ir daugiau. Viskas priklauso nuo rūšies, nuo augalo dydžio, nuo to ar jis pasodintas puodelyje, ar tiesiog iškastas iš žemės.

Prekybininkai pirkėjams taip pat siūlė atvykti pas juos į ūkius ir pasirinkti norimų augalų iš didesnio kiekio. Jie taip pat siūlė ir atvežimo į namus ir net pasodinimo paslaugą.

Karalienė braškė

Mugėje taip pat buvo prekiaujama ir uogų daigais. Čia karaliavo braškės, kurių daigelio kaina svyravo nuo 50 centų.

Tiesa, kiekvienas braškės sodinukas buvo įsodintas į specialų vazonėlį. Pasak prekybininkų, tikėtina, kad kai prasidės braškių sodinimo vajus, sodinukai atpigs, mat tada jie bus parduodami net ir ryšulėliais po dešimt vienetų.

Po braškių pagal populiarumą sekė žemuogių krūmeliai, už vieną jų buvo prašoma vieno euro.

Mėsa – iš Kauno

Mugėje buvo apstu ir įvairiausių mėsos gaminių. Šį kartą jų daugiausia atvežė kauniečiai.

„Keturios palapinės mėsos iš Kauno. Ką jūs galvojat? Kėdainiečiams tikrai pakaks. Siūlome įsigyti išskirtinio skonio mėsos gaminių. Žinoma, kainos jų gal kiek aukštesnės nei prekybos centruose, bet čia viskas labai šviežia, viskas unikalaus skonio. Pirštus apsilaižysite“, – prekeivius gundė prekybininkas iš Jurijus Kauno rajono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.