Žemdirbiai jau gali deklaruoti pasėlius

Nuo pirmadienio žemdirbiai kviečiami pateikti deklaracijas už žemės ūkio naudmenas ir pasėlius.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 6:55 AM, atnaujinta Apr 15, 2019, 6:56 AM

Deklaruoti bei gauti tiesiogines išmokas ir paramą pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones (KPP) galima iki birželio 7 dienos (pavėlavus iki liepos 2 dienos).

Kaip informuoja Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), tiesioginių išmokų paraiškoje ūkininkai gali prašyti paramos ir pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų KPP priemones: „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, „Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“, taip pat susietosios paramos už mėsinius galvijus ir mėsines avis, pieninių veislių bulius, pienines ožkas, pienines karves ir ėriavedes.

Paraiškas galima teikti seniūnijoje, kurioje registruota pareiškėjo žemės ūkio valda, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajonų biure, taip pat savarankiškai internetu, prisijungus prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos.

NMA nurodo, kad, pateikus paraišką pavėluotai (nuo birželio 8 iki liepos 2 dienos), už kiekvieną pavėluotą darbo dieną galutinė paramos suma mažinama 1 proc.

Pasibaigus pavėluotai teikiamų paraiškų priėmimo terminui, paraiška priimama tik tais atvejais, kai vėlavimą lėmė nuo pareiškėjo valios nepriklausančios (force majeure) aplinkybės. Tokiais atvejais pareiškėjas ar jo įpėdinis per 15 darbo dienų nuo tos dienos, kai sužinojo apie force majeure aplinkybes, bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 31 dienos, turi pateikti prašymą priimti pavėluotą paraišką, rašo NMA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.