Kovą brango kai kurie pieno gaminiai

Šalies pieno perdirbimo įmonės kovą kai kuriuos gaminius pardavė brangiau, rodo preliminarūs Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenys.

Kovą padidėjo sviesto ir „Tilsit“ sūrių pardavimo kainos (be PVM).<br>D.Umbraso nuotr.
Kovą padidėjo sviesto ir „Tilsit“ sūrių pardavimo kainos (be PVM).<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2019, 8:56 AM

Anot centro leidinio, kovą, palyginti su tuo pačiu praeitų metų mėnesiu, padidėjo sviesto ir „Tilsit“ sūrių pardavimo kainos (be pridėtinės vertės mokesčio (PVM)).

„Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos pieno perdirbėjai sviestą (82 proc. riebumo, luitais) vietinėje rinkoje pardavė vidutiniškai po 4,96 euro už kilogramą ir tai yra 7,4 proc. brangiau nei praėjusių metų kovo mėnesį. To paties riebumo fasuoto sviesto pardavimo kaina padidėjo 6,8 proc. ir sudarė 5,7 euro už kilogramą“, – nurodoma leidinyje.

Tiesa, pardavimo kiekiai sumažėjo: fasuoto sviesto – 21,6 proc. (iki 390,41 tonos), sviesto (luitais) – 38,8 proc. (iki 75,1 tonos).

Tuo metu ES ir trečiųjų šalių rinkose kovą, palyginti su tuo pačiu praeitų metų mėnesiu, Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse pagaminto fasuoto sviesto (82 proc. riebumo) pardavimo kaina padidėjo 4 proc. ir siekė 5,11 euro už kilogramą (be PVM), o pardavimo kiekis sumažėjo 36,2 proc. (iki 67,92 tonos).

Į kitų šalių rinkas kovą brangiau buvo parduoti ir „Gouda“ bei kietieji ilgai brandinti sūriai.

„Pavyzdžiui, į ES ir trečiųjų šalių rinkas „Gouda“ sūriai buvo parduoti apie 10,8 proc. brangiau (vidutiniškai po 3,56 euro už kilogramą be PVM), o kietieji ilgai brandinti sūriai – apie 6,1 proc. brangiau (vidutiniškai po 4,53 euro už kilogramą be PVM)“, – rašoma leidinyje.

Tiesa, analizuojamu laikotarpiu pardavimo kiekiai sumažėjo: „Gouda“ sūrių – 49,4 proc. (iki 28,81 tonos), o kietųjų ilgai brandintų sūrių – 13,6 proc. (iki 815,96 tonos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.