K. Mažeika: smulkūs miškų savininkai 5 proc. mokesčio nemokės

Smulkiausi miškų savininkai ir naudos iš savo miškų negaunantys asmenys neturės mokėti privataus miško mokesčio, sako aplinkos ministras.

„Mažieji miškų savininkai ir tie, kurie negauna iš miško naudos, turi nemokėti“, –  Seime per Vyriausybės valandą pareiškė Kęstutis Mažeika. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Mažieji miškų savininkai ir tie, kurie negauna iš miško naudos, turi nemokėti“, –  Seime per Vyriausybės valandą pareiškė Kęstutis Mažeika. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 1:22 PM

„Mažieji miškų savininkai ir tie, kurie negauna iš miško naudos, turi nemokėti“, –  Seime per Vyriausybės valandą pareiškė Kęstutis Mažeika

„Manau, kad ta linkme projektas ir pasisuks“, – pridūrė jis, atsakydamas į Seimo narių klausimus dėl planų įvesti privataus miško mokestį.

Aplinkos ministerija parengė Miškų įstatymo pataisą, kuria siūloma apmokestinti kiekvieną savininką 5 proc. už hektarą miško. Surinktas lėšas planuojama naudoti miško priešgaisrinei apsaugai, kenkėjų naikinimui, kelių priežiūrai.

Pasak K. Mažeikos, jeigu tuo rūpintųsi patys miškų savininkai, tokio mokesčio iš viso nereikėtų. Vis dėlto jis žada ieškoti išeičių, kad mokestis būtų adekvatus 

„Kad miško savininkai prisidėtų prie bendrųjų funkcijų – miško apsaugos (...) Prieš keletą savaičių buvo purškimai nuo viršūninio verpiko, kai buvo purškiama tiek valstybiniai, tiek privatūs miškai. (...) Įsivaizduokime, kiek kainuotų kiekvienam savininkui nuomotis lėktuvą ir imtis biologinės saugos priemonių“, – sakė ministras.   

„Jeigu miško savininkai, nes tą klausimą palikome atvirą, sutinka patys prisiimti visas atsakomybes – tiek tvarkyti kelius, tiek rūpintis priešgaisrine apsauga bei kenkėjų kontrole, tas mokestis galėtų būti visiškai panaikinamas, tačiau atsižvelgiant į sudėtingumą, ieškosime vienokių ar kitokių formų, kad tas mokestis būtų adekvatus“, – kalbėjo K. Mažeika. 

 Sniegė Balčiūnaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.