Primena, kada baigsis šienavimo terminas

Iki šienavimo darbų pabaigos liko mažiau negu trys savaitės. Laiku atlikti šienavimo darbus – vienas iš įsipareigojimų, kurio privalo laikytis ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų bei paramos pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones.

Deklaruojantys pievas ūkininkai jas turi nušienauti bent kartą per metus ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugpjūčio 1 d.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Deklaruojantys pievas ūkininkai jas turi nušienauti bent kartą per metus ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugpjūčio 1 d.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2019, 1:52 PM

Deklaruojantys pievas ūkininkai jas turi nušienauti bent kartą per metus ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugpjūčio 1 d. Tuo tarpu bitininkams, kurių laikomos bitės užregistruotos Ūkinių gyvūnų registre iki einamųjų metų liepos 1 d., šienavimo terminas baigiasi mėnesiu vėliau – rugsėjo 1 d.

Taip pat ne mažiau kaip kartą per metus iki einamųjų metų rugpjūčio 1 d. reikia nušienauti sodų ir uogynų tarpueilius, kuriuose yra pieva. Iki šios datos būtina pašalinti negyvus vaismedžius ir vaiskrūmius arba jų liekanas. Svarbu neužmiršti sodų ir uogynų tarpueilius (išskyrus tuos tarpueilius, kuriuose yra pieva) periodiškai įdirbti taip, kad juose būtų sunaikintos piktžolės.

Tas pats šienavimo darbų pabaigos terminas (rugpjūčio 1 d.) galioja ir ūkininkams, dalyvaujantiems KPP priemonių „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ir kitų specifinių kliūčių“, „Ekologinis ūkininkavimas“ veiklose.

Iki rugpjūčio 1 d. antraisiais ir paskesniais metais po įsėjimo pirmąją žolę nupjauti ir išvežti privalo dalyvaujantys KPP priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veikloje „Rizikos“ vandens telkinių būklės gerinimas“. Šis terminas galioja ir įgyvendinant veiklą „Dirvožemio apsauga“ – įsėtas daugiametes žoles privalu nušienauti iki rugpjūčio 1 d.

Pareiškėjai užliejamųjų pievų teritorijose (Kintų, Lumpėnų, Rusnės, Stoniškių seniūnijos) žolės ritinius turi išvežti iš laukų iki spalio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.