Ūkininkų sąjungos pirmininkė: nebenorime žeminimo ir šmeižimo

Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė teigia, kad Kauno rajono ūkininkai taip pat prisidės prie antradienį žemdirbių organizuojamos protesto akcijos, o į rajono kelius turėtų išriedėti 150 traktorių.

Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė teigia, kad Kauno rajono ūkininkai taip pat prisidės prie antradienį žemdirbių organizuojamos protesto akcijos, o į rajono kelius turėtų išriedėti 150 traktorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė teigia, kad Kauno rajono ūkininkai taip pat prisidės prie antradienį žemdirbių organizuojamos protesto akcijos, o į rajono kelius turėtų išriedėti 150 traktorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis, ELTA

2019-11-26 09:36, atnaujinta 2019-11-26 09:38

„Pasiskirstyme trijose vietose: Garliavoje, Kaniūkų kaime ir prie Vandžiogalos. Mūsų tikslas, kad važiuojantys pagrindinėmis mūsų Lietuvos kelių arterijomis (...) kuo daugiau žmonių mus pamatytų. Galbūt kažkas matė žalius kryžius pastatytus, galbūt neatkreipė dėmesio, bet kai vienoje vietoje bus apie 50 traktorių, jie tikrai atkreips dėmesį į tai ir mus pastebės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė G. Staliūnienė.

Sąjungos pirmininkė pabrėžė, kad kitiems eismo dalyviams jokių problemų nesukels.

„Mūsų tikslas, kad mus kuo daugiau pamatytų. Nevažiuosime magistralėmis. Rinksimės ir stovėsime. Pravažiuojantieji mus matys. (...) Nebenorime žeminimo, šmeižimo, kaimo ir miesto žmonių supriešinimo. Norime pagaliau, kad mus pamatytų ir išgirstų“, – laidoje sakė G. Staliūnienė.

Jos teigimu, ūkininkai yra pagrindiniai darbdaviai kaimo vietovėse, tačiau jiems yra sunku konkuruoti su kitų ES valstybių ūkininkais.

„Mes esame pagrindiniai darbdaviai kaime. Viena vieta žemės ūkyje sukuria 3-4 vietas maisto pramonėje, aptarnavime. (Norime. – ELTA), kad praregėtų mūsų Seimas ir pamatytų, jog negalima taip elgtis. Ketvirti metai žemės ūkis patiria labai didelius nuostolius. Ne dabar reikia taip drastiškai kelti mokesčius ūkininkams.

Esame labai nusivylę šmeižikiška politiška, kad nemokame mokesčių. Žemės ūkis, kaip ir visos šakos, moka visus mokesčius. Tik tiek, kad gauname dyzelinui truputį nuolaidų. Bet tą turi visa Europa. Ne išimtis yra Lietuva. Kaip mums konkuruoti su ES ūkininkais, pardavinėti produkciją ta pačia kaina, mokant už chemiją ir trąšas brangiau, gaunant tiesiogines išmokas pačias mažiausias Europoje? Įsivaizduokite, kaip mums reikia konkuruoti tokioje aplinkoje“, – sakė G. Staliūnienė.

Pirmoji ūkininkų protesto akcijos dalis „Žaliasis kryžius“ vyksta nuo lapkričio pradžios, apie tai skelbė ELTA. Ūkininkai savo laukuose stato žalius kryžius, kurie, anot akcijos rengėjų, simbolizuoja ne tik derlingą dirvožemį, sveiką aplinką, sveiką ir skanų maistą, bet ir atspindi Lietuvos žemdirbių diskriminaciją ES, žemdirbių supriešinimą su visuomene.

Nesulaukę valdžios reakcijos į protestą, gruodžio pradžioje visos Lietuvos ūkininkai ketina traktoriais keliauti į Vilnių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.