Bioekonomika: daugiausia ambicijų turi žemės ūkio sektorius

Lietuva turi didelį potencialą plėtoti bioekonomiką. Tuo neabejoja Žemės ūkio ministerijoje viešėję Europos biožaliavų pramonės konsorciumo atstovai, kurie su žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu ir ministerijos specialistais aptarė aktualius bioekonomikos klausimus ir pristatė parengtą jos potencialo Lietuvoje studiją.

Svečiai iš Briuselio neabejoja, kad Lietuva turi didelį bioekonomikos, su kuria siejamos ekonomikos augimo ir užimtumo didinimo kaimo vietovėse galimybės, potencialą, kuris vis dar nepakankamai išnaudojamas.<br>123rf nuotr.
Svečiai iš Briuselio neabejoja, kad Lietuva turi didelį bioekonomikos, su kuria siejamos ekonomikos augimo ir užimtumo didinimo kaimo vietovėse galimybės, potencialą, kuris vis dar nepakankamai išnaudojamas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

Jan 17, 2020, 1:04 PM, atnaujinta Jan 17, 2020, 1:44 PM

Briuselyje įsikūręs Europos biožaliavų pramonės konsorciumas yra privačios ir viešosios partnerystės su Europos Komisija bendra organizacija, finansavusi jau daugiau kaip 100 įvairių inovatyvių pramonės projektų bioekonomikos srityje.

Konsorciumo tikslas yra sukurti bendrą skaitmeninę platformą, kurioje bendradarbiautų įvairūs partneriai: žaliavų perdirbėjai (chemijos, biologijos pramonės atstovai), žaliavų tiekėjai – žemdirbiai ir mokslininkai, kuriantys inovatyvias technologijas.

Svečiai iš Briuselio neabejoja, kad Lietuva turi didelį bioekonomikos, su kuria siejamos ekonomikos augimo ir užimtumo didinimo kaimo vietovėse galimybės, potencialą, kuris vis dar nepakankamai išnaudojamas.

Mūsų šalyje auginama daug grūdų, populiarėja pluoštinės kanapės, čia gausu pievų ir ganyklų, turime vis dar neperdirbamo mėšlo ir srutų, miško atliekų. Iš šių žaliavų regionuose būtų galima sukurti aukštą pridėtinę vertę turinčius produktus.

Nors parengtos bioekonomikos strategijos kol kas neturime, Lietuva pripažįsta bioekonomikos svarbą – tai yra vienas iš prioritetų žemės ūkio ir kaimo plėtros srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute