Turguje jau galima rasti ir šviežių lietuviškų žalumynų

Vasario pabaigoje Kėdainių turguose ir turgeliuose ant prekystalių ir močiučių pintinėse atsiranda vis daugiau žalumynų. Centrinėje miesto turgavietėje šeštadienį bei ūkininkų turguje sekmadienį buvo gausu šviežių krapų, salotų, svogūnų laiškų, ridikėlių.

Centrinėje Kėdainių turgavietėje šeštadienį bei ūkininkų turguje sekmadienį buvo gausu šviežių krapų, salotų, svogūnų laiškų, ridikėlių.<br>Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Centrinėje Kėdainių turgavietėje šeštadienį bei ūkininkų turguje sekmadienį buvo gausu šviežių krapų, salotų, svogūnų laiškų, ridikėlių.<br>Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Feb 27, 2020, 4:05 PM

Taip pat net keli prekeiviai pardavinėjo ir agurkus, tiesa, jie atskleidė, jog agurkai turguje nelietuviški, o atvežti iš Lenkijos.

Kėdainietiškiems – dar anksti

Jau daugelį metų turguje daržoves pardavinėjantys prekybininkai teigė, kad pirmųjų pavasarinių agurkų dar reikės palaukti. Šiuo metu daigai sodinami šildomuose šiltnamiuose.

Tiesa, turguje tai vienoje, tai kitoje vietoje buvo galima pamatyti šviežiai skintų agurkų. Juos prekeiviai parduoda po 3,5 euro už kilogramą.

Pasak prekybininkų, agurkai – atvežtiniai, dar ne mūsų auginti. Prekeiviai teigia, kad visuomet pirkėjams pasako, kas užauginta jų, o kas atsivežta iš kitų šalių.

It susitarę

Tiesa, prekybininkai atkreipė dėmesį į tai, jog turguje ant jų stalų vis dažniau matyti žalumynų – svogūnų laiškų, ridikėlių, krapų, salotų.

Po žiemos žmonės jas puikiai perka. Visi prekybininkai, kaip susitarę parduoda šias daržoves ryšulėliais po 50–80 centų už vienetą.

Tiesa, pas vienus ryšulėlis truputį gausesnis, pas kitus skurdesnis. Tad verta paieškoti!

Gausu pernykščio

Turguje taip pat gausu pernykščio derliaus. Pagrindinės daržovės, kuriomis dabar prekiauja prekybininkai, tai – bulvės, svogūnai, burokėliai, obuoliai.

Už kilogramą bulvių prekybininkai prašė 50 centų, už kilogramą morkų – 80 centų.

Česnakų kilogramas vertas 4–6 eurų. Už kilogramą kopūstų jie prašė 40 centų. Burokėlių kilogramas dabar kainuoja pusę euro. Už kilogramą svogūnų prekybininkai prašė 80 centų.

Žmonės dabar labai dairosi obuolių. Jų kainos taip pat labai svyruoja, priklausomai nuo dydžio ir prekinės išvaizdos už obuolių kilogramą prekeiviai prašė nuo 90 centų iki 1,50 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth