Europos Komisija žada padėti nuo koronaviruso krizės nukentėjusiems ūkininkams

Europos Komisija stebi, kad koronaviruso krizės metu europiečiai ir toliau būtų aprūpinami kokybišku maistu už priimtiną kainą, todėl yra pasiryžusi padėti dėl jos nukentėjusiems Europos žemės ūkio produkcijos gamintojams, pareiškė EK pirmininkė.

„Imamės kelių naujų priemonių. Suteikėme jiems daugiau laiko prašymams dėl išmokų pateikti. Ir greitai padidinsime šių išmokų avansus“, – pažadėjo EK vadovė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Imamės kelių naujų priemonių. Suteikėme jiems daugiau laiko prašymams dėl išmokų pateikti. Ir greitai padidinsime šių išmokų avansus“, – pažadėjo EK vadovė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“-BNS

Apr 7, 2020, 9:38 AM, atnaujinta Apr 7, 2020, 9:41 AM

„Mes paremsime savo ūkininkus šiuo sunkiu metu ir imsimės kitų priemonių jiems padėti, atsižvelgiant į situacijos raidą“, – sakė Ursula von der Leyen.

Jos žodžiais, be sezoninių darbuotojų ir savanorių pagalbos derliaus nuėmimo metu, žemės ūkio gamintojams būtina platesnė parama.

„Todėl imamės kelių naujų priemonių. Suteikėme jiems daugiau laiko prašymams dėl išmokų pateikti. Ir greitai padidinsime šių išmokų avansus“, – pažadėjo EK vadovė.

Ji taip pat pranešė, kad kai kurios ES administracinės procedūros žemės ūkio produktų gamintojams ir ES šalių nacionalinėms administracijoms bus supaprastintos, nes šiandien „yra svarbesnių reikalų už popierių pildymą“.

„Ir mes palengvinsime pagalbos teikimą žemės ūkio teritorijų medicinos centrams per Europos kaimo plėtros fondus“, – pridūrė U.von der Leyen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.