Dėl karantino sumažėjo galvijų supirkimas ir jų kaina

Dėl koronaviruso paskelbus karantiną Lietuvoje, iki kovo vidurio buvusi gana stabili galvijų supirkimo rinka ėmė keistis – supirkimo kaina bei superkamų galvijų skaičius ėmė mažėti.

Trečiąją karantino savaitę, palyginti su pernai tuo pat laiku, vidutinė galvijų supirkimo kaina buvo 5,1 proc. mažesnė, o supirkimas sumažėjo 26,8 procento.<br>V.Balkūno nuotr.
Trečiąją karantino savaitę, palyginti su pernai tuo pat laiku, vidutinė galvijų supirkimo kaina buvo 5,1 proc. mažesnė, o supirkimas sumažėjo 26,8 procento.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 12:51 PM, atnaujinta Apr 17, 2020, 12:56 PM

Pirmąją karantino savaitę, kaip ir prognozavo didžiosios Lietuvos galvijų supirkimo įmonės, jų supirkimo kaina sumažėjo 6,1 proc., o apimtys – 11,1 proc., antrąją savaitę mažėjo atitinkamai 7,9 proc. ir 29,5 proc., skelbia žemės ūkio leidinys „Agrorinka“.

Trečiąją karantino savaitę situacija ėmė stabilizuotis ir galvijų supirkimo kaina per savaitę padidėjo 1,5 proc. iki 237,2 euro už 100 kilogramų skerdenų, 5,3 proc. padidėjo ir supirktų galvijų skaičius.

Vis dėlto trečiąją karantino savaitę, palyginti su pernai tuo pat laiku, vidutinė galvijų supirkimo kaina buvo 5,1 proc. mažesnė, o supirkimas sumažėjo 26,8 procento.

„Agrorinkos“ teigimu, kaimyninėse šalyse – Latvijoje bei Lenkijoje – galvijų supirkimo kainos tik prasidėjus karantinui taip pat ėmė mažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.