„Lidl“ pagalba vietos ūkiams: asortimentą praplės lietuviški gaminiai

Karantino metu ekonominį neaiškumą patiria ne vienas mažesnis vietos verslas. Norėdamas atkreipti dėmesį į smulkiuosius Lietuvos gamintojus ir paraginti pirkėjus juos palaikyti kartu, prekybos tinklas „Lidl“ startuoja su nauja iniciatyva „Remiame mažuosius gamintojus, nes jų darbai dideli ir svarbūs“.

Nuo gegužės 11 d. visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse bus galima įsigyti tiesiai iš Audriaus Banionio ūkio atkeliavusių gaminių.
Nuo gegužės 11 d. visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse bus galima įsigyti tiesiai iš Audriaus Banionio ūkio atkeliavusių gaminių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2020, 11:50 AM, atnaujinta May 11, 2020, 11:57 AM

Nuo gegužės 11 d. visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse bus galima įsigyti tiesiai iš Audriaus Banionio ūkio, Žagarės pieninės ir Ilzenbergo dvaro ūkio atkeliavusių gaminių.

Lidl Lietuva“ vyriausiojo asortimento vadovo Luko Gudo teigimu, karantino metu yra itin svarbu palaikyti lietuvišką verslą: „Kasdien mūsų klientai gali rinktis iš daugiau nei 80-ies Lietuvos tiekėjų tiekiamo asortimento, kurį nuolat plečiame. Stebėdami esančią situaciją, supratome, kad vietiniams ūkininkams turime skirti dar didesnį dėmesį.

Džiaugiamės, kad galime bendradarbiauti su mažaisiais šalies gamintojais ir pasiūlyti savo klientams lietuviška autentika persismelkusių gaminių, atkeliavusių tiesiai iš vietinių ūkių“, – sako L. Gudas.

Šiuo metu „Lidl“ asortimentas pasipildė A. Banionio ūkio pieno ir mėsos gaminiais – saldaus pieno sūriu, šaltai rūkyta šonine, vytinta ir šaltai rūkyta skilandine dešra – Žagarės pieninės grietine ir pusriebe varške, Ilzenbergo dvaro ūkio natūraliu rūgpieniu, pienu ir sviestu.

A. Banionio ūkininkavimo pradžia

Prieš 22 metus ūkininko kelią pasirinkęs A. Banionis sako, kad šiandien nesigaili dėl nei vieno priimto sprendimo. Savo gyvenimą paskyręs natūralių lietuviškų produktų auginimui ir gamybai, jis į verslą žiūri kitaip, nei dažnas – čia jis mato tik kolegas ir bendradarbius, o ne konkurentus.

„Ūkininkauti pradėjau prieš maždaug dvidešimt metų – iš pradžių turėjau vos porą apgriuvusių fermų, kuriose auginau kiaules. Pamažu pradėjau suprasti, kad man darbas ūkyje teikia didžiulį malonumą, todėl ilgainiui kiaulių skaičius pradėjo augti, nusprendžiau plėsti verslą ir į kitas sritis – įsigijau galvijų, avių, pradėjome kepti duoną, pastatėme mėsos ir pieno cechus“, – apie verslo pradžią pasakoja A. Banionis.

Autentiško dūmo skonio mėsa

Šiandien jo ūkis, įsikūręs Kauno rajone esančiame Margininkų kaime, užima daugiau nei 1,5 tūkst. hektarų, kuriuose dirba virš 100 žmonių, o visa čia užauginama ir pagaminama produkcija yra natūrali.

„Mes dirbame laikydamiesi tam tikrų principų – stengiamės puoselėti senąsias kaimo tradicijas, įdedame daug darbo rankomis, nes siekiame, kad mūsų vartotojas galėtų paragauti tikro lietuviško skonio. Pavyzdžiui, mes patys auginame galvijus, kiaules, kurių mėsa atsiduria ant jūsų stalo. Tai – ilgas procesas, apimantis šios mėsos išpjaustymą, brandinimą ir rūkymą kaimiškose rūkyklose su tikra alksnio mediena – taip mėsa įgauna autentišką dūmo skonį ir kvapą“, – teigia pašnekovas.

Pašnekovas pasakoja, kad kai pradėjo ūkininkauti, tikrai nesitikėjo, kad vieną dieną jo ūkis atrodys taip, kaip dabar, tačiau jo teigimu – apetitas kyla bevalgant. Artimiausiu laiku ūkininkas turėtų žengti į naują nišą – jis žada pradėti auginti antis ir žąsis.

Karantino metu – „Lidl“ pagalba Lietuvos ūkiams

Kaip pasakoja A. Banionis, nors karantino laikotarpis yra pakankamai sudėtingas, tačiau jo ūkis ir toliau gali tęsti savo darbą, o prie to prisidėjo geranoriški partneriai ir gyventojai.

„Kadangi mes patys užsiauginame didžiąją dalį reikalingų žaliavų, todėl galėjome ir toliau, laikydamiesi visų privalomų saugos reikalavimų, likti gamybos fronte. Nepaisant to, kad visas šis laikotarpis buvo pilnas streso bei ekonominio neaiškumo, džiaugiuosi, kad pavyko ir toliau kaip įmanoma sklandžiau vykdyti savo veiklą“, – teigė ūkininkas.

Jis pratęsia, kad nuoširdus bendradarbiavimas su kitais ūkininkais ir partneriais jam yra labai svarbus: „Prekiaujant turgeliuose, visuomet stengiausi įsilieti ten, kur ūkininkas gerbia ūkininką ir vienas su kitu sutaria, bendradarbiauja. Niekada nesakiau, kad mes esame konkurentai – atvirkščiai – stengiuosi palaikyti Lietuvos ūkininkus ir produktus ar daržoves, kurių neauginame bei negaminame patys, perkame iš kolegų.

Tokią pagarbą jaučiu ir iš prekybos tinklo „Lidl“ – itin vertinu šią naują bendradarbiavimo galimybę ir džiaugiuosi, kad vietiniai ūkiai sulaukia pripažinimo bei palaikymo platesniu mastu“, – tvirtina pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.