Prancūzija ir Danija dėl paukščių gripo atvejų pradeda skersti naminius paukščius

Praėjus keliolikai dienų po to, kai Nyderlanduose dėl paukščių gripo protrūkio buvo paskersta per 200 tūkst. naminių paukščių, paukščių gripo atvejus patvirtino Prancūzija ir Danija.

Prancūzijos Korsikos saloje vienos parduotuvės prekių augintiniams skyriuje aptikus itin patogenišką užkrato atmainą, buvo paskersti keli šimtai vištų.<br>N.Povilaičio asociatyvi nuotr.
Prancūzijos Korsikos saloje vienos parduotuvės prekių augintiniams skyriuje aptikus itin patogenišką užkrato atmainą, buvo paskersti keli šimtai vištų.<br>N.Povilaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS inf.

Nov 17, 2020, 4:27 PM, atnaujinta Nov 17, 2020, 4:30 PM

Prancūzijos Korsikos saloje vienos parduotuvės prekių augintiniams skyriuje aptikus itin patogenišką užkrato atmainą, buvo paskersti keli šimtai vištų.

Tuo tarpu Danija pranešė, jog, nustačius virusą viename ūkyje vakarinėje šalies dalyje, bus paskersta daugiau kaip 25 tūkst. paukščių.

Prancūzija liepė visoje šalyje imtis apsaugos priemonių, įskaitant privalomą naminių paukščių izoliavimą nuo laukinių paukščių, o Danija sustabdė naminių paukščių ir kiaušinių eksportą į Europos Sąjungai (ES) nepriklausančias šalis.

Virusas, kuris nėra kenksmingas žmonėms, bet gali atnešti didelių nuostolių ūkininkams, iki šiol buvo aptiktas, be kita ko, Belgijoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.