Natūralūs ir ekologiški maisto produktai – vienoje vietoje

Natūralus, sveikas, ekologiškas maistas neabejotinai daro didelę įtaką žmogaus organizmui ir sveikatai. Todėl norintiems gyventi sveikiau ir rūpinantiems savo sveikata rekomenduojama rinktis ekologiškus maisto produktus. Būtent tokius siūlo Žemės ūkio kooperatinės bendrovės „BIO LEUA“ įsteigti vertingo maisto namai „Rupūs miltai“.

Vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ prekiaujama produktais iš Lietuvos ekologinių ūkių.
Vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ prekiaujama produktais iš Lietuvos ekologinių ūkių.
Vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ prekiaujama produktais iš Lietuvos ekologinių ūkių.
Vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ prekiaujama produktais iš Lietuvos ekologinių ūkių.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-25 08:28

Vienija ūkininkų bendruomenę

2018 metais į kooperatyvą susivieniję ūkininkai augina javus, aliejinius augalus, daržoves, vaisius, uogas, vištas dedekles, mėsinius ir pieninius galvijus bei avis. Šiuo metu kooperatyvas turi net 24 narius, kurie augina ir gamina ekologiškus produktus. Visa ūkiuose užauginta ir gaminama produkcija yra griežtai prižiūrima ir sertifikuojama. Sertifikavimą ir kontrolę vykdo VšĮ „Ekoagros“.

Pagrindiniai kooperatinės bendrovės „BIO LEUA“ veiklos tikslai – skleisti pažangaus, efektyvaus ir aplinką tausojančio ūkininkavimo praktiką, vienyti ūkininkų bendruomenę, propaguoti tvaraus ir modernaus ūkininkavimo metodus, ginti bendruomenės interesus, padėti nariams realizuoti ekologinę produkciją.

„Esame susibūrę ekologinių ūkių savininkai, įsteigę vertingo maisto namus „Rupūs miltai“, kuriuose pristatome maisto produktus pagal trumpųjų tiekimo grandinių schemą. Mes patys esame šių sveikų produktų augintojai ir gamintojai, todėl garantuojame produktų kokybę bei atsekamumą ir galime konkrečiai įvardinti iš kokio konkretaus ūkio yra produktas, kaip jis buvo užaugintas, apdorotas ar transportuotas „, – akcentuoja kooperatyvo direktorius Nikolajus Dubnikovas.

Kokybė ir išskirtinumas

Vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ prekiaujama produktais iš Lietuvos ekologinių ūkių. Prekyba vyksta trumpųjų tiekimo grandinių principu. Tai reiškia, kad kelias nuo ūkininko iki vartotojo yra labai greitas, trumpas, su minimaliu žmonių prisilietimu.

„Dažnais atvejais ūkyje užauginta produkcija yra ir perdirbama ūkyje, todėl maisto produktai vartotojui ant stalo patenka tiesiai iš ūkio. Tai reiškia, kad žaliava nekeliauja į didelius sandėlius ar fabrikus, kuriose ištirpsta išskirtinumas, betarpiškas bendravimas su ūkiais. Todėl garantuojame mūsų parduotuvėje parduodamos produkcijos kokybę. patys esame atsakingi ne tik prieš visuomenę, bet ir pačius save, nes mylime tai ką darome“, – apie trumpųjų tiekimo grandinių naudą pasakoja N. Dubnikovas.

Didžioji dalis parduotuvėje parduodamų produktų yra ekologiški ir sertifikuoti. Tą patvirtina ant pakuočių esantis ženklinimas.

Visa sertifikuota produkcija yra žymima ES ekologinės gamybos logotipu (žalios spalvos stačiakampis su lapu iš baltų žvaigždžių) ir Lietuvos nacionaliniu ženklu (su užrašu „Ekologinis žemės ūkis“) žymima produkcija, sertifikuota pagal ekologinę gamybą reglamentuojančių teisės aktų – Ekologinio žemės ūkio taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 375, ES reglamentų – reikalavimus.

Plačiau susipažinti su trumpųjų tiekimo grandinių projektu „Rupūs miltai“ ir asortimentu galite adresu www.rupus.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.