Pareigūnai pasakė, kas dažniausiai vagiama iš Panevėžio rajono ūkininkų

Panevėžio apskrities policija skatina aktyvesnį tarpusavio bendradarbiavimą su ūkininkais ir inicijuoja nuotolinius pasitarimus.

Panevėžio apskrities policija skatina aktyvesnį tarpusavio bendradarbiavimą su ūkininkais ir inicijuoja nuotolinius pasitarimus.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Panevėžio apskrities policija skatina aktyvesnį tarpusavio bendradarbiavimą su ūkininkais ir inicijuoja nuotolinius pasitarimus.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Panevėžio apskrities policija skatina aktyvesnį tarpusavio bendradarbiavimą su ūkininkais ir inicijuoja nuotolinius pasitarimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Panevėžio apskrities policija skatina aktyvesnį tarpusavio bendradarbiavimą su ūkininkais ir inicijuoja nuotolinius pasitarimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt

Mar 24, 2021, 7:08 AM

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tadas Martinaitis pasakojo, kaip vyks bendradarbiavimas su ūkininkais.

– Kas dalyvavo pirmajame nuotoliniame susitikime su Panevėžio rajono ūkininkais?

– Susitikimas su ūkininkais įvyko kovo 16 dieną. Tai buvo nuotolis susitikimas internetinėje platformoje. Jame dalyvavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas, Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai.

– Kokie statistiniai duomenys apie įvykdytas vagystes iš ūkininkų Panevėžio rajone?

– Susitikimo metu buvo apžvelgta 2018–2020 metų kriminogeninė situacija Panevėžio rajone, kuri susijusi su turtinėmis nusikalstamomis veikomis iš ūkininkų ir ūkių. Be to, buvo aptartos kylančios problemos ir galimi sprendimo būdai, siekiant apsaugoti ūkininkų turimą turtą, į kurį dažniausiai kėsinasi nusikaltimus darantys asmenys.

– Kas dažniausiai vagiama iš ūkininkų, kur realizuojami vogti daiktai?

– Dažniausiai vagiamas kuras, įvairūs įrankiai, navigacinės sistemos, chemikalai, trąšos. Taip pat aptartos elektroninių nusikaltimų grėsmės, kai sukčiai siūlo įsigyti žemės ūkio techniką internete, skelbimų portaluose. Vagišiai iš vienų ūkininkų vagia, o kitiems parduoda už ženkliai mažesnę kainą nei įprasta rinkoje.

Todėl labai svarbus pačių ūkininkų, kaimo visuomenės sąmoningumas, nes pasinaudoję proga nusipirkti pigiau, jie didina paklausą, skatina vagišius ir toliau ieškoti būdų pasipelnyti, vogti iš kitų ūkininkų.

– Ką reikia daryti, kad vagystės būtų sustabdytos?

– Pasitarime pasidalinta gerosios praktikos pavyzdžiais, aptarti įvairūs galimi bendradarbiavimo būdai, akcentuota, kad itin svarbu nuolat keistis informacija, jog būtų galima užkardyti nusikalstamas veikas, susijusias su žemės ūkio sektoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją