Lenkija ir Lietuva sutarė dėl bendrų veiksmų suvaldant paukščių gripo plitimą

Ketvirtadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Mantas Staškevičius, jo pavaduotojas Vidmantas Paulauskas nuotoliniame susitikime su Lenkijos kolega, Generalinio veterinarijos inspektorato direktoriumi Bogdanu Konopka, aptarė susidariusią padėtį dėl paukščių gripo ir sutarė stiprinti dvišalę partnerystę, užtikrinti intensyvesnį keitimąsi turima informacija ir bendradarbiavimą.

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje vis daugėjant didelio patogeniškumo paukščių gripo protrūkių, kurie siejami su nelegalaus prekiautojo išplatintomis virusu užkrėstomis vištomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pastarosiomis dienomis Lietuvoje vis daugėjant didelio patogeniškumo paukščių gripo protrūkių, kurie siejami su nelegalaus prekiautojo išplatintomis virusu užkrėstomis vištomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 6:30 AM

Pastarosiomis dienomis Lietuvoje vis daugėjant didelio patogeniškumo paukščių gripo protrūkių, kurie siejami su nelegalaus prekiautojo išplatintomis virusu užkrėstomis vištomis, kurio teigimu, pastarosios buvo įsigytos Lenkijoje, abiejų šalių veterinarinių tarnybų vadovai nusprendė suvienyti pajėgas, kad būtų išsiaiškinta užkrato kilmė.

Kolegos iš Lenkijos informavo, kad jau artimiausiu metu padidintas dėmesys bus skiriamas prekybai paukščiais, sugriežtinta prekiautojų kontrolė bei sustiprinta kontrolė keliuose, pasitelkiant ir pasienio tarnybos pareigūnus, siekiant užkardyti nelegalios prekybos atvejus ir paukščių išvežimą į kitą valstybę.

Abiejų šalių veterinarijos tarnybų vadovai sutarė suburti ekspertų darbo grupę tolimesniems tyrimams atlikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.