Žemės ūkio technikos nuomotojams – solidi lizingo suma

Tarptautinei žemės ūkio technikos pardavimo ir techninės priežiūros įmonių grupei DOJUS priklausanti įmonė „DOJUS rental“, kuri verčiasi ilgalaike ir trumpalaike žemės ūkio technikos nuoma, ir SEB bankas susitarė dėl 10 milijonų eurų lizingo. Lėšos bus skirtos įmonės valdomo žemės ūkio technikos parko plėtrai finansuoti.

 Lizingo lėšos bus skirtos įmonės valdomo žemės ūkio technikos parko plėtrai finansuoti.<br> A.Barzdžiaus nuotr. 
 Lizingo lėšos bus skirtos įmonės valdomo žemės ūkio technikos parko plėtrai finansuoti.<br> A.Barzdžiaus nuotr. 
 Anot V.Juzikio, žemės ūkio technikos nuoma yra viena iš priemonių, padedančių gerinti šios veiklos efektyvumą.
 Anot V.Juzikio, žemės ūkio technikos nuoma yra viena iš priemonių, padedančių gerinti šios veiklos efektyvumą.
Pasak D.Dailidės, praėjusiais metais, atskyrus veiklą, įmonės nuomojamos technikos parkas padidėjo ketvirtadaliu.
Pasak D.Dailidės, praėjusiais metais, atskyrus veiklą, įmonės nuomojamos technikos parkas padidėjo ketvirtadaliu.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-06-29 11:33, atnaujinta 2018-09-12 11:19

„Lietuvos žemės ūkio sektorius nuolat ieško būdų, kaip optimizuoti veiklą ir didinti jos efektyvumą. Žemės ūkio technikos nuoma yra viena iš priemonių, padedančių gerinti veiklos efektyvumą. Ūkininkai gali pagal poreikį naudotis moderniausia technika, lanksčiau reaguoti į situacijas, kai derlius ir darbų apimtys būna kitokie, negu prognozuota, taip pat kontroliuoti sąnaudas. Taigi sumažėja ir tikimybė patirti nuostolių. Be to, ūkininkai tampa lankstesni klientų atžvilgiu. Visa tai didina ūkių konkurencingumą“, – teigia Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak jo, rinkoje didėja naujos ir naudotos žemės ūkio technikos lizingo ir nuomos susitarimų skaičius. Per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, SEB bankas žemės ūkio technikos naujų lizingo sutarčių sudarė beveik trečdaliu (27 proc.) daugiau. Matome, kad žemės ūkio technika kartu su krovininiu transportu ir lengvaisiais automobiliais tampa viena iš lizingo rinkos augimo variklių.

Pernai, didėjant žemės ūkio technikos nuomos mastui, įmonių grupė DOJUS nusprendė atskirti pardavimo ir nuomos veiklą ir įkūrė įmonę „DOJUS rental“. Pasak įmonių grupės DOJUS vadovo Donato Dailidės, tai leidžia gerinti aptarnavimą ir daugiau dėmesio skirti plėtrai. Vien praėjusiais metais, atskyrus veiklą, įmonės nuomojamos technikos parkas padidėjo ketvirtadaliu.

„Žemės ūkio technikos nuoma turi daug perspektyvų. Nuoma ūkininkams ypač praverčia, kai pritrūksta turimos technikos laiku atlikti ūkio darbus. Be to, tai padeda valdyti su išlaidomis susijusias rizikas – nuomojamos technikos remonto išlaidas padengia nuomos įmonė. Dar viena svarbi nauda – nuomodami ūkininkai gali išbandyti juos dominančią techniką prieš priimdami sprendimą tokią techniką įsigyti“, – pažymi D. Dailidė.

Grupė DOJUS Lietuvoje ir Latvijoje valdo didžiausius žemės ūkio technikos nuomos parkus, turi didelį priežiūros vietų tinklą. Bendrovė Lietuvoje turi daugiau negu 140 nuomai skirtų savaeigių mašinų, kurių bendra vertė yra 14,1 mln. eurų. DOJUS yra oficialus didžiausio pasaulyje žemės ūkio technikos gamintojo „John Deere“ atstovas Lietuvoje ir Latvijoje, todėl gali pasiūlyti nuomotis įvairių ūkininkams aktualių sunkiojo transporto priemonių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.