Žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti suteikta paskolų už 2,7 mln. eurų

Žemės ūkio paskolų garantijų fondas (ŽŪPGF) 71 žemės ūkio subjektui per pastaruosius metus suteikė paskolų už 2,7 mln. eurų.

Paskolos buvo teikiamos įgyvendinant finansinę priemonę „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti, finansuojamų iš grąžintų ir grąžintinų lėšų, teikimas“. Vidutiniškai skolintasi apie 38 tūkst. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Paskolos buvo teikiamos įgyvendinant finansinę priemonę „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti, finansuojamų iš grąžintų ir grąžintinų lėšų, teikimas“. Vidutiniškai skolintasi apie 38 tūkst. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 9:11 AM, atnaujinta Nov 17, 2020, 9:13 AM

Paskolos buvo teikiamos įgyvendinant finansinę priemonę „Paskolų žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti, finansuojamų iš grąžintų ir grąžintinų lėšų, teikimas“. Vidutiniškai skolintasi apie 38 tūkst. eurų.

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM). duomenimis, lengvatinės paskolos žemės ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba, buvo teikiamos žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti.

Gavėjams iki 72 mėnesių laikotarpiui suteikiamos paskolos suma galėjo siekti iki 70 tūkst. eurų, taikoma palūkanų norma siekė 3 proc., o administravimo mokestis – iki 0,5 proc. paskolos sumos.

Paskoloms pagal šią priemonę skirta 2,011 mln. eurų iš Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos finansinės priemonės grąžintų ir grąžintinų lėšų, dar 25 proc., arba 670 tūkst. eurų, paskolos sumos prisidėjo finansų tarpininkas, dalyvavęs priemonės įgyvendinime, – Jungtinė centrinė kredito unija.

Pagal ūkio veiklos sektorius, kuriuose veikia ūkio subjektai, daugiausiai paskolų suteikta augalininkyste užsiimantiems ūkininkams – 83 proc.

Taip pat paskolas gavo pienininkystės (11 proc.) ir gyvulininkystės (6 proc.) sektoriaus ūkininkai. Vertinant pasiskirstymą pagal regioną – daugiausiai paskolų suteikta ūkininkams, veiklą vykdantiems Ignalinos (28 proc.), Raseinių (27 proc.) ir Šakių (14 proc.) rajonuose.

Šios finansinės priemonės pagrindu teikiamos paskolos buvo skirtos žemės ūkio technikai ir įrangai įsigyti, tad paskolų gavėjai dažniausiai finansavimą panaudojo traktoriams, kuriems buvo skirta 32 proc. paskolų, ir kombainams, kuriems skirta 24 proc. paskolų, įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.