D. Grybauskaitė: „Visi supranta, kad turime reikalą su Putino Rusija“

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

D. Grybauskaitės teigimu, Vadovų taryboje sutarta, kad išskirti Rusijos iš kitų partnerių ir tik jai taikyti nuolaidas, negalima.<br>„Reuters”
D. Grybauskaitės teigimu, Vadovų taryboje sutarta, kad išskirti Rusijos iš kitų partnerių ir tik jai taikyti nuolaidas, negalima.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

Guoda Pečiulytė

Mar 15, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:14 PM

Europos Sąjungos šalių ir Lietuvos pozicija dėl Rusijos sutampa. Taip pasibaigus 27 ES lyderių susitikimui teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Mano nustebimui turbūt pirmą kartą nuotaika aplink ES šalių lyderių stalą buvo labai panaši. Visi puikiai supranta, kad turime reikalą su Putino, o ne šiaip Rusija. Puikiai supranta, kad iliuzijų turėti nereikia, visi supranta, kad kaimynas yra toks, koks yra ir bendradarbiauti reikia.

Svarbiausia, kad bendradarbiavimas būtų naudingas abiems pusėms. Jis turi būti paremtas savitarpio pagarba ir pasitikėjimu , o ne atvirkščiai“, - teigė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, tolimesnėse derybose su dėl glaudesnio bendradarbiavimo ir vizų režimo su Rusija bus keliami ne tik prekybos, bet ir vidaus reikalų, žmogaus teisių klausimai.

„Bet mes puikiai suprantame, su kokia Rusija turime reikalą, kokias ji turi ambicijas. Gerai, kad pagaliau ES šalys supranta šitą realybę kaip suprantame mes - to nebuvo anksčiau.

Turėsime bendradarbiauti su tokia šalimi, kokią turime. Tai yra mūsų kaimynė“, - po Briuselyje vykusio susitikimu kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, Vadovų taryboje sutarta, kad išskirti Rusijos iš kitų partnerių ir tik jai taikyti nuolaidas, negalima.

Be to, didėja supratimas, kad būtina palaikyti Ukrainos europinę kryptį. Tikimasi, kad jau gegužę paaiškės, ar su šia šalimi rudenį Vilniuje pavyks pasirašyti asociacijų sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.