S.Berlusconi dėl teismo sprendimo kreipėsi į Strasbūrą

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT), tikėdamasis, kad išvengs draudimo eiti valstybės tarnybą ir kitų bausmių, kurias jam už sukčiavimą skyrė Italijos teismas, praneša AP.

Italijos Senato grupė pirmadienį pradės formaliai svarstyti, ar S.Berlusconi turėtų netekti savo senatoriaus mandato.<br>"Reuters" nuotr.
Italijos Senato grupė pirmadienį pradės formaliai svarstyti, ar S.Berlusconi turėtų netekti savo senatoriaus mandato.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:08 PM

S.Berlusconi teigia, kad yra nekaltas, bet Italijos aukščiausiasis teismas praėjusį mėnesį atmetė jo apeliaciją. Vyriausiasis buvusio premjero patarėjas Angelino Alfano teigia, kad Strasbūre įsikūrusiam EŽTT pateikta peticija „rodo, jog S.Berlusconi byla dar nebaigta“. A.Alfano neatskleidė, kada ir kokiu pagrindu buvo pateikta peticija Strasbūro teismui. Patarėjas teigė tikįs kad Europos lygmeniu S.Berlusconi bus pripažintas nekaltu.

Italijos kasacijos teismas praėjusį mėnesį patvirtino ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, bet S.Berlusconi dėl garbingo amžiaus į kalėjimą nesės. Teismas taip pat nurodė Milano apeliaciniam teismui nustatyti, kokiam laikotarpiui nuo vienų iki trejų metų reikia uždrausti S.Berlusconi eiti valstybės tarnybą. Italijos Senato grupė pirmadienį pradės formaliai svarstyti, ar S.Berlusconi turėtų netekti savo senatoriaus mandato. Šis svarstymas susijęs ne su Kasacijos teismo sprendimu, o su 2012 metų įstatymu, pagal kurį, nuteistieji kalėti ilgiau nei dvejus metus šešerius metus negali dirbti valstybės tarnyboje.

EŽŽT daugumą peticijų atmeta, bet jei pradės nagrinėti S.Berlusconi skundą ir nuspręs jo naudai, Italija turės laikytis teismo sprendimo. Strasbūro teismas taip pat turi apeliacijos sistemą, todėl galutinis sprendimas gali būti priimtas negreitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.