A.Ažubalis: „Turime būti kantrūs, susikaupę ir neskubėti iš anksto laidoti Ukrainos“

Reaguodamas į dinamiškai kintančią politinę situaciją Ukrainoje, Seimo narys, šešėlinis konservatorių užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ragina Lietuvos politikus susilaikyti nuo išankstinių vertinimų ir komentarų, kurie gali pakenkti artėjančio Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatams.

A.Ažubalis ragina Lietuvos politikus susilaikyti nuo išankstinių vertinimų ir komentarų.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
A.Ažubalis ragina Lietuvos politikus susilaikyti nuo išankstinių vertinimų ir komentarų.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

„Privalome būti kantrūs, susikaupę ir neskubėti iš anksto laidoti Ukrainos. Verčiau pasidžiaukime pastaraisiais metais vykstančiais fundamentaliais pokyčiais Ukrainos visuomenėje, kuri vis ryžtingiau palaiko europietišką valstybės orientaciją“, – teigė A.Ažubalis.

Seimo narys taip pat pabrėžė būtinybę Europai pradėti esminę santykių su Rusija peržiūrą: „Beprecedenčio Rusijos spaudimo akivaizdoje, kai ši necivilizuotomis priemonėmis bando sugriauti Rytų partnerystės politiką ir „atplėšti“ šioje programoje dalyvaujančias valstybes, Europos Sąjunga negali apsimesti nieko nematanti ir negirdinti“.

Pasak Seimo nario, kaip bepasibaigtų Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Vilniuje, procesai, kuriuos mes matome pastaruoju metu Rytų partnerystės valstybėse, leidžia daryti dvi išvadas. „Pirma, demokratinė transformacija vyksta, nors ir ne visur vienodai sėkmingai ir greitai. Ir tai yra Europos Sąjungos politikos rezultatas. Antra, ši politika turi būti tęsiama, negailint lėšų ir laiko“, – mano Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, šešėlinis užsienio reikalų ministras A.Ažubalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.