Kijevas ruošiasi didžiulei demonstracijai, į kovą kviečia ir Ukrainos žvaigždės

Ukrainos sostinė Kijevas sekmadienį ruošiasi dar vienai didžiulei demonstracijai, kurioje protestuotojai reikalaus, kad vyriausybė pakeistų kursą ir pasirašytų svarbią sutartį su Europos Sąjunga(ES). Minia žmonių į sostinės centrą susirinko ir penktadienio vakarą - tąkart dalyvavo 3 tūkst. žmonių. Planuojama, kad dabar demonstracija bus gerokai didesnės.

Kijeve sustiprintos saugumo pajėgos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Kijeve sustiprintos saugumo pajėgos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:46 AM

Žmones į demonstracijas kviečia ir žinome šalyje vardai. Ukrainos popkaralienė ir 2004 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja Ruslana kovoja už savo šalies ateitį Europos Sąjungoje (ES).

Ugningame kreipimesi savo interneto svetainėje ji paragino savo tautiečius išeiti į gatves ir reikalauti, kad Ukraina sudarytų partnerystę su ES, o ne su Rusija. „Neleiskite, kad iš mūsų būtų atimta mūsų ateitis!“ - rašė ji, ragindama žmones dalyvauti sekmadienį rengiamoje didelėje demonstracijoje.

Apklausos rodo, kad dauguma ukrainiečių yra už savo šalies ateitį Europoje. Tačiau vyriausybė šią savaitę netikėtai sustabdė pasirengimą planuotai partnerystei su ES ir nusprendė derėtis su Rusija. Prieš tai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrasino Kijevui prekybos sunkumais, jei jis pasirašys su ES Asociacijos sutartį.

„Mes turime pasauliui parodyti, kad Ukraina priklauso Europai, o ne Rusijai!“ - po šio politinio ėjimo pareiškė Ruslana viename mitinge Kijeve.

„Jei V.Putinas palenks Ukrainą į savo pusę, mes būsime praradę viską“, - rašė atlikėja savo interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.