Krizė Ukrainoje kelia nerimą šalies kaimynėms

Krizė Ukrainoje kelia nerimą

Dėl mitingų Ukrainoje Lenkijos vadovas atšaukė susitikimą su V.Janukovyčiumi.<br>AP nuotr.
Dėl mitingų Ukrainoje Lenkijos vadovas atšaukė susitikimą su V.Janukovyčiumi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 8:54 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:41 AM

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis pirmadienį atšaukė planuotą susitikimą su Ukrainos lyderiu Viktoru Janukovyčiumi ir vietoj to surengė aukšto lygio diskusijas dėl situacijos Ukrainoje.

Lenkija užtikrins, kad durys į Europą Ukrainai visada būtų atviros“, - žurnalistams po pokalbių Varšuvoje sakė B.Komorowskis.

Kitos šalys regione taip pat pareiškė susirūpinimą dėl intensyvėjančių neramumų Ukrainoje, kai keli tūkstančiai demonstrantų užblokavo vyriausybinius pastatus Kijeve, tikėdamiesi nuversti valdžią.

Tačiau ES pasiuntinys Aleksanderis Kwasniewskis pareiškė, kad nepanašu, jog V.Janukovyčius paisys opozicijos raginimų atsistatydinti.

„Labiau tikėtina, kad bus imtasi griežtesnių priemonių, pavyzdžiui, nepaprastosios padėties įvedimo Kijeve ar didesnėje šalies teritorijoje“, - radijui RMF sakė buvęs Lenkijos prezidentas A.Kwasnewskis.

Tačiau Ukrainos užsienio reikalų ministras Leonidas Kožara telefonu patikino Lenkijos kolegą Radoslawas Sikorskis, kad vyriausybė neplanuoja skelbti nepaprastosios padėties.

Tuo tarpu Lietuvos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Ukrainos ambasadorių Vilniuje ir pareiškė susirūpinimą dėl taikių demonstrantų išvaikymo panaudojant fizinę jėgą Kijevo Nepriklausomybės aikštėje naktį iš penktadienio į šeštadienį bei pabrėžė būtinybę ištirti incidentus ir nubausti kaltininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.