Prancūzijos radikalų lyderė M. Le Pen galėtų tapti prezidente

Prancūzijos „Ifop“ visuomenės

Apklausos rezultatai atskleidė, kad už nacionalistę M. Le Pen pirmajame ture balsuotų 26 proc. rinkėjų.<br>Reuters nuotr.
Apklausos rezultatai atskleidė, kad už nacionalistę M. Le Pen pirmajame ture balsuotų 26 proc. rinkėjų.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:50 PM

Apklausos rezultatai atskleidė, kad už nacionalistę M. Le Pen pirmajame ture balsuotų 26 proc. rinkėjų, o už socialistų kandidatą ir dabartinį šalies prezidentą Francois Hollande'ą - vos 17 proc. Tokia pati situacija susiklostytų, jei socialistai į prezidentus iškeltų dabartinio premjero Manuelio Vallso kandidatūrą. Prieš Europos Sąjungą ir imigraciją stipriai pasisakanti politikė maža persvara taip pat nugalėtų ir buvusį prezidentą Nicolas Sarkozy, kuris surinktų 25 proc. balsų.

Jei M. Le Pen ir N. Sarkozi iš tiesų dalyvaus 2017 m. Prancūzijos prezidento rinkimuose, dabartinių apklausų duomenys šalį šiuo metu valdantiems socialistams itin nepalankūs, nes nė vienas jų kandidatas nepasiektų antrojo rinkimų turo. Kairės pakraipos žurnale „Marianne“ paviešinti apklausos duomenys taip pat parodė, kad M. Le Pen itin populiari tarp mažas pajamas gaunančių darbininkų ir fizinį darbą dirbančių asmenų, tuo tarpu už N. Sarkozi balsuotų aukštesnes pajamas gaunantys biurų tarnautojai ir verslininkai. „Ifop“ tyrimas apėmė tik pirmąjį rinkimų turą, todėl neaišku kuris iš šių dviejų politikų nugalėtų finalinėje kovoje.

Nors Prancūzijos premjeras iš Socialistų partijos M. Valsas išlaiko „sveiką“ populiarumo lygį daugelyje apklausų, prezidento F. Olando reitingai šiuo metu kaip niekad žemi. Manoma, kad prancūzai prezidentu nusivylė dėl pernelyg aukšto nedarbo lygio ir silpno ekonomikos augimo.

„Ifop“ tyrimas buvo vykdomas liepos 21-22 dienomis, jo metu elektroniniu būdu buvo apklausti 947 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.