Ukrainoje rasta nauja sovietų nužudytų Lenkijos karių kapavietė

Lenkijos ir Ukrainos archeologai vakarinėje Ukrainos dalyje rado 950 asmenų kapavietę, kurioje palaidoti sovietų Antrojo pasaulinio karo metu nužudyti lenkų kariai, skelbia „Lenkijos radijas“.

Iki šiol aptikta 950 palaikų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Iki šiol aptikta 950 palaikų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2014, 9:39 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:31 PM

Palaikai Voluinės Vladimiro miestelio ribose rasti buvusio NKVD kalėjimo teritorijoje, kuris čia veikė 1939-1956 metais. Iki Antrojo pasaulinio karo pradžios ši teritorija priklausė Lenkijos valstybei.

Ukrainiečių archeologų komandos vadovas Aleksejus Zlatogorskis įsitikinęs, kad lenkų kariai čia buvo nužudyti 1940-1941 metais, dar prieš nacistinės Vokietijos invaziją į Sovietų Sąjungą.

„Iki šiol aptikome apie 950 palaikų, – Lenkijos „Rzeczpospolita“ dienraščiui sakė A. Zlatogorskis. – Čia guli ne tik lenkų kariai, bet ir civiliai“.

Lenkų archeologės daktarės Dominikos Sieminskos teigimu, palaikų būklė labai prasta, nes jie buvo padengti kalkėmis. „Rzeczpospolita“ masinę kapavietę pavadino „naująja Katyne“. 1940 m. netoli Smolensko miesto esančiuose Katynės miškuose sovietų NKVD darbuotojai nužudė daugiau kaip 20 tūkst. Lenkijos karių, karininkų, valstybės veikėjų ir inteligentijos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?