D. Cameronas atsiprašys karalienės dėl pareiškimo apie „murkimą“

Didžiosios

Žiniasklaida paskelbė, kad D.Cameronas asmeniškai atsiprašys 88 metų karalienės, kai su ja pasimatys per įprastą savaitinį susitikimą.<br>Reuters nuotr.
Žiniasklaida paskelbė, kad D.Cameronas asmeniškai atsiprašys 88 metų karalienės, kai su ja pasimatys per įprastą savaitinį susitikimą.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:45 PM

Tas D.Camerono pareiškimas, išsakytas buvusiam Niujorko merui Michaelui Bloombergui, buvo antradienį užfiksuotas vienos televizijos filmavimo grupės per premjero vizitą tame mieste, kuriame vyksta Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja.

„Ji sumurkė į ragelį. Dar nebuvau girdėjęs, kad kas nors būtų toks patenkintas“, – D.Cameronas, kurio Konservatorių partija agitavo už Škotijos pasilikimą Jungtinėje Karalystėje, pareiškė komentuodamas karalienės reakciją.

Pati monarchė, kuri niekada neviešina savo politinių pažiūrų, nepareiškė savo nuomonės per debatus dėl nepriklausomybės, tik sakė, jog tikisi vienybės šalies visuomenėje po praeitą savaitę įvykusio referendumo.

Žiniasklaida paskelbė, kad D.Cameronas asmeniškai atsiprašys 88 metų karalienės, kai su ja pasimatys per įprastą savaitinį susitikimą.

„Žinokit, man dėl to labai apmaudu. Dėl to nepaprastai gailiuosi“, – „Sky News“ citavo jo pokalbį su žurnalistais Niujorke.

„Tai buvo privatus pokalbis, tačiau aišku, kad tokio privataus pokalbio neturėjo būti ir niekada daugiau nebus, – pridūrė premjeras. – Mano biuras jau susisiekė su rūmais, kad tai taptų aišku, ir aš taip pat tai padarysiu.“

Pagal konstitucijos nuostatas karalienė privalo išlikti nešališka, sprendžiant politinius klausimus, įskaitant debatus dėl Škotijos nepriklausomybės.

Karališkosios šeimos pareigūnai tvirtino, kad monarchė nesistengs daryti įtakos prieš praeitą ketvirtadienį vykusį plebiscitą, kurio rezultatus iš anksto buvo itin keblu prognozuoti, tačiau balsavimo išvakarės vienam sveikintojui sakė: „Tikiuosi, kad žmonės labai kruopščiai pagalvos apie ateitį.“

Škotijos pirmasis ministras Alexas Salmondas, vadovavęs nepriklausomybės šalininkų kampanijai, trečiadienį dalyvavo audiencijoje pas karalienę jos rezidencijoje Balmoralo pilyje Aukštutinėje Škotijoje, nurodė pareigūnai.

Praėjus kelioms valandoms po referendumo rezultatų paskelbimo A.Salmondas pareiškė, kad lapkritį atsistatydins iš savo posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.