Nuteisė lietuvę, kuri iš britų išviliojo įspūdingą pinigų sumą

Jungtinėje Karalystėje vėl ne pačiame geriausiame kontekste nuskambėjo Lietuvos vardas. Lietuvė aferistė, kuri iš prekybos tinklo „John Lewis“ apgaule pasisavino 32 tūkst. svarų ( daugiau nei 43 tūkst. eurų) sulaukė atpildo – jai skirta daugiau nei pusantrų metų kalėjimo bausmė, o galiausiai laukia deportavimas į tėvynę, praneša „The Daily Telegraph“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-08 15:08, atnaujinta 2018-01-13 19:17

Teismas įrodė, kad Laima Butkė Jungtinėje Karalystėje aferomis užsiiminėjo beveik du metus ir apgaulės būdu iš visoje šalyje esančių prekybos tinklo parduotuvių „John Lewis“ pasisavino įspūdingą sumą pinigų, kol galiausiai įkliuvo britų teisėsaugai.

Lietuvė buvo sugalvojusi paprastą, bet efektyvią aferą: „John Lewis“ parduotuvėse ji pirkdavo brangių drabužių už šimtus svarų. Moteris naudojosi šešiomis kredito kortelėmis.

Kitą dieną pirktus drabužius ji grąžindavo, teigdama, kad šie jai netiko. Gudrybė slypėjo detalėse – lietuvė tvirtindavo, kad pardavėja jai nebuvo davusi kasos kvito. Sykį ji pamelavo, kad kvitas esą iškrito iš rankinės.

Atgavusi pinigus už pirkinius ir gavusi kvitą už pirkinius moteris keliaudavo į kitą parduotuvę, kur minėtą kvitą pateikdavo, kaip pirkinio įrodymą. Taip ji nuo 2013-ųjų gegužės iki praėjusių metų gruodžio susižėrė dešimtis tūkstančių svarų. Per tą laiką ji lankėsi „John Lewis“ parduotuvėse Londone, Kembridže, Soutemptone, Lesteryje ir kituose miestuose. Vien per kelias savaites moteris iš parduotuvių išviliojo beveik 6 tūkst. svarų.

Galiausiai lietuvės aferą išaiškino prekybos tinklo tyrėjai, pastebėję neįprastų operacijų su L. Butkei išduota kredito kortele.

Teisme moteris pripažino savo kaltę. Ji bandė sugraudinti teismą teiginiais, kad siuntė pinigus Lietuvoje likusiai dukrai ir sergančiai motinai.

Lietuvę ginantis advokatas teigė, kad ji negyveno prabangiai. Advokatas taip pat tvirtino, kad ji į Jungtinę Karalystę moteris iš Lietuvos atvyko prieš šešerius metus ir įsidarbino vienoje šeimoje aukle. Tuomet ji gaudavo 300 svarų per savaitę. Tačiau, kai šeima, kurioje ji dirbo, persikėlė gyventi svetur, lietuvė esą neberado kitos išeities ir nusprendė sukčiauti.

Tačiau bausmę lietuvei skyręs teisėjas Francis Sheridanas neatrodė susigraudinęs.

„Jūs esate nesąžininga. Jūs paimdavote daiktus, o kitą dieną atnešdavote juos atgal ir sakydavote, kad neturite čekio. Teigėte, kad atvykote iš Lietuvos ir neturėjote galimybių savęs išlaikyti. Tačiau sukčiavimo būdu gavote 32 tūkst. svarų – dvigubai daugiau, nei barmenas. Taigi, atsakymas jūsų veiklai yra vienas – tai yra gobšumas ir nenuoširdumas“, – teigė lietuve pasibjaurėjęs teisėjas, kuris pabrėžė, kad po bausmės kalėjime L. Butkė bus deportuota į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.