V. Orbanas perspėja apie grėsmę demokratijai Europoje

Vengrijos ministras

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas mano, kad ES lyderių politika pabėgėlių atžvilgiu gali destabilizuoti demokratiją Europos šalyse.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas mano, kad ES lyderių politika pabėgėlių atžvilgiu gali destabilizuoti demokratiją Europos šalyse.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2015, 11:53 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 1:10 PM

Anot Vengrijos premjero, Europos tautos „nedavė valdžiai mandato daryti tai, ką ji dabar daro“. „Niekas niekada nebalsavo už tai, kad Europos Sąjungoje migrantai būtų priimami šimtais tūkstančių“, – sakė jis.

Kaip praneša Vengrijos naujienų agentūra MTI, V. Orbanas įspėjo, kad „skirtingi Europos gyventojų ir politinių lyderių požiūriai gali destabilizuoti Europos demokratijas“. Vengrijos premjeras taip pat ragina numatyti politiką pabėgėlių atžvilgiu „sąžininguose ir atviruose debatuose, nekaustomuose politinio korektiškumo“.

Teisindamas sprendimą statyti užtvaras palei sienas su šalimis, nepriklausiančias Europos Sąjungai, V. Orbanas pabrėžė, jog tai daroma tam, kad būtų apsaugotas visas Europos žemynas. „Mes turime ginti mūsų gyvenseną, šiuo klausimu Vengrijoje pasiektas platus nacionalinis konsensusas“, – pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.