Vatikanas pasmerkė gandus, kad popiežius serga smegenų vėžiu

Vatikanas paneigė trečiadienį Italijos laikraštyje pasirodžiusį straipsnį, kad popiežių Pranciškų kamuoja smegenų vėžys, patikino, kad 78 metų pontifiko sveikata yra puiki ir pavadino straipsnį „neatleistinu“, skelbia „The Reuters“.

Vatikanas Italijos laikraščio straipsnį pavadino „neatleistinu“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vatikanas Italijos laikraščio straipsnį pavadino „neatleistinu“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:54 PM

Vatikanas jau trečią kartą griežtai paneigė po pasaulį pasklidusius gandus apie popiežiaus ligą ir pavadino laikraščio „Quotidiano Nazionale“ straipsnį „labai neatsakingu, visiškai neatleistinu ir nedoru poelgiu“.

Pranciškus, kaip ir kiekvieną savaitę, pasirodė prieš dešimtis tūkstančių žmonių susirinkusių Šv. Petro aikštėje, o po to sugrįžo į tris savaites vykstantį vyskupų susirinkimą, kuriame pontifikas dalyvauja kasdien.

Trečiadienį „Quotidiano Nazionale“ pirmajame puslapyje skelbė, kad daktaras iš Japonijos kartu su savo komanda sraigtasparniu, ant kurio plevėsavo Šventojo Sosto vėliava, „prieš kelis mėnesius“ slapta atskrido iš Toskanijos į Vatikaną ištirti popiežiaus sveikatos.

Po antrašte, kurios pavadinimas skelbė, kad „popiežius serga“, laikraštis rašė, jog iš Argentinos kilusio pontifiko smegenyse buvo rastas tamsus plėmas, tačiau jis gali būti išgydytas be operacijos.

„Aš galiu patvirtinti, kad popiežiaus sveikata yra puiki“, – sakė vyriausiasis atstovas Tėvas Federico Lombardi pranešime, kurį konferencijos metu skaitė kita tema.

Jis tvirtino, kad šiuo klausimu pasitikslino su pačiu popiežiumi ir kitais Vatikano pareigūnais.

„Joks daktaras iš Japonijos pas popiežių neatvyko ir nebuvo atlikti jokie laikraštyje aprašyti tyrimai“, – nerimą keliančius gandus paneigė F.Lombardi.

„Quotindiano Nazionale“ taigė, kad japonų daktaras buvo Takanori Fukushima, kuris dažniausiai dirba JAV. Ankstų trečiadienio rytą su juo nepavyko susisiekti komentarams.

T.Fukushimos praktikos administratorė Karolinos neuromokslų institute, kuris yra įsikūręs Šiaurės Karolinos valstijos Rolio mieste, Lori Radcliffe tokį pranešimą pavadino „visiškai klaidingu“.

Ji „Reuters“ sakė, kad T.Fukušima šiemet iš tikrųjų buvo susitikęs su popiežiumi ir paprasčiausiai paspaudė jam ranką kaip ir tūkstančiai kitų žmonių viešo susitikimo su pontifiku Vatikane metu, tačiau niekada neatliko jam tyrimų ir negydė.

Šiais metais Pranciškus keliavo po Aziją, Bosniją ir Hercogoviną, Lotynų Ameriką, JAV ir Italiją.

Kovą, per antrųjų metinių, kai Pranciškus buvo išrinktas bažnyčios galva, minėjimą, popiežius interviu sakė, jog mano, kad jo pontifikatas ilgai netruks. Jis teigė, kad vėliau paseks prieš jį buvusio popiežius Benedikto pėdomis ir atsistatydins, vietoj to, kad vadovautų bažnyčiai iki gyvenimo galo.

Pastaraisiais mėnesiais Pranciškus atrodė geros sveikatos, išskyrus išialgijos keliamą kojos skausmą, dėl kurio jis reguliariai vaikšto į gydomąją terapiją. Be to, dar būdamas jaunas Pranciškus prarado dalį plaučio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.