Patriarchas Kirilas ragina liautis barbariškai elgtis su žmonių embrionais

Rusijos Ortodoksų

Kirilas pabrėžė, kad visuomenė ir valstybė niekada neišspręs demografinės problemos, „jeigu žmonės ir toliau žiūrės į savo negimusius kūdikius kaip į šiukšles ar žaliavą medicinos pramonei“.<br>AP
Kirilas pabrėžė, kad visuomenė ir valstybė niekada neišspręs demografinės problemos, „jeigu žmonės ir toliau žiūrės į savo negimusius kūdikius kaip į šiukšles ar žaliavą medicinos pramonei“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“-BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2012, 5:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:31 PM

„Patriarchą Kirilą labai nuliūdino žinia apie šį įvykį, ir jis ragina visus ištikimus Rusijos Ortodoksų Bažnyčios tikinčiuosius melstis, kad jų tėvynainiai ateitų į protą ir padarytų galą siaubingam pagal savo mastą ir įprastumą kūdikų žudymui motinos įsčiose ir barbariškam požiūriui į negimusių žmonių palaikus“, - pareiškė V. Legoida, kurio žodžius cituoja jo spaudos tarnyba.

Kaip mano V. Legoida, „tragiškas žuvusių dar iki savo gimimo vaikų likimas rodo mūsų visuomenės degradavimą“. Jis priminė patriarcho žodžius, kad sekuliarinė visuomenė skelbia moralės santykinumą, motyvuodama žmogaus laisvėmis ir teisėmis, bet jeigu nėra visiško ir visų priimto kriterijos, kaip skirti gerį ir blogį, galimi patys amoraliausi poelgiai“.

Pasak jo, nuo senų laikų Bažnyčia laiko nėštumo nutraukimą sunkia nuodėme arba didele nelaime, priklausomai nuo negimusio kūdikio mirties priežasties.

„Toks vertinimas grindžiamas tvirtu įsitikinimu, kad žmogaus gimimas yra Dievo dovana, o vaisiaus augimą motinos įsčiose Bačnyčia gerbia kaip Dievo kūrybos aktą“, - pažymėjo Bažnyčios atstovas.

Jis pabrėžė, kad visuomenė ir valstybė niekada neišspręs demografinės problemos, „jeigu žmonės ir toliau žiūrės į savo negimusius kūdikius kaip į šiukšles ar žaliavą medicinos pramonei“.

Kaip jau pranešta, miške netoli kelio Žemutinis Tagilas - Jekaterinburgas Sverdlovsko srityje sekmadienio vakarą buvo rastos keturios 50 litrų talpos plastikinės statinės. VRM Sverdlovsko srities vyriausiosios valdybos vadovas Valerijus Gorelychas pranešė agentūrai „Interfax“, kad iš viso statinėse rasti 248 embrionai. Kiekvieno dydis - maždaug pusė delno.

Visi embrionai nuvežti į Nevjansko miesto morgą, kur antradienį bus atliktas patologijos ir anatomijos tyrimas, po to bus sprendžiamas klausimas dėl jų sunaikinimo.

Be to, policija nusiuntė paklausimą į srities Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama paaiškinti, ką reiškia trumpinys prie embrionų pririštuose lapeliuose ir su kokia organizacija medicinos įstaigos sudarė embrionų sunaikinimo sutartį.

Lapeliuose yra išlikę mažiausiai keturių medicinos įstaigų pavadinimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.