Rusijos patriarchą Kijeve pasitiko agresyvi nuogakrūtė

Ketvirtadienį į Ukrainą atvykęs Rusijos ortodoksų bažnyčios patriarchas Kirilas buvo užpultas iki pusės apsinuoginusios feministės. Borispolio (Kijevo regionas) oro uoste garsusis dvasininkas ir jo palyda vos spėjo iškelti kojas iš lėktuvo, kai apsaugai teko tramdyti tiesiog ant jų šokusią moterų teisių gynėjų organizacijos „Femen“ narę.

"Kill Kirill" su tokiu užrašu svečią pasitiko "Femen" aktyvistė.<br>„Reuters“
"Kill Kirill" su tokiu užrašu svečią pasitiko "Femen" aktyvistė.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-26 18:25, atnaujinta 2018-03-17 20:01

Pasak liudininkų, nusimetusi marškinėlius mergina nesivaržydama rėkė „Dinkit iš čia!“, o ant jos nuogo kūno švietė užrašas „Užmušti Kirilą“. Įsisiautėjusią aktyvistę greitai sučiupo apsaugos darbuotojai. Pats patriarchas į incidentą, kaip ir dera susitvardančiam dvasininkui, nesureagavo.

Tokiu būdu moteris protestavo prieš dominuojančios Rusijos ortodoksų bažnyčios galvos vizitą Ukrainoje. Kiek žinoma, išsišokėlė vardu Jana Ždanova. „Femen“ kaltina dvasininką antivalstybiniais veiksmais ir bandymu sukiršinti Ukrainą bei padaryti iš jos euroazijietišką Kanaaną – tai grėstų valstybei susiskaldymu ir pilietiniu karu.

Organizacija „Femen“ garsėja viešais apsinuoginimais ir audringais protestais. Kai kurios narės už tokį elgesį jau yra patekusios į kalėjimą. Šių metų balandį jos buvo įsibrovusios į Ukrainos sostinėje esančios Šv. Sofijos katedros bokštą, kur išreiškė savo nusiteikimą prieš įstatymą, draudžiantį abortus.

Rusijos ortodoksų bažnyčios patriarchas į Ukrainą atvyko dalyvauti šventėje, žyminčioje Kijevo ir visos šalies arkivyskupo Vladimiro įšventinimo į šias garbingas pareigas dvidešimtmetį, bei paminėti Kijevo Rusios apkrikštijimo dieną.

Kijeve prie prezidentūros taip pat vyko demonstracijos, raginančios išvykti rusų dvasininkų delegaciją iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.