Suomijoje nepavyko pakartoti „Pussy Riot“ akcijos

Suomijos Helsinkio universiteto politikos profesorius Teivo Teivainenas nusprendė išreikšti paramą Maskvoje teisiamoms grupės „Pussy Riot“ narėms, pakartodamas jų akciją. Helsinkio Uspenskij stačiatikių katedroje savaitgalį profesorius norėjo surengti tokį pat „koncertą“, tačiau nebuvo įleistas į šventovę, praneša newsru.com.

Akcijai nepavykus, merginoms, apsirengusioms „Pussy Riot“ stiliumi – su spalvotomis kaukėmis, marškinėliais ir pėdkelnėmis – teko pozuoti ant katedros laiptų.<br>Facebook
Akcijai nepavykus, merginoms, apsirengusioms „Pussy Riot“ stiliumi – su spalvotomis kaukėmis, marškinėliais ir pėdkelnėmis – teko pozuoti ant katedros laiptų.<br>Facebook
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2012, 2:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:40 PM

Dėl galimų provokacijų, susijusių su „Pussy Riot“ byla, visose Suomijos stačiatikių bažnyčiose sustiprinta apsauga.

„Bandymas Uspenskij katedroje surengti „koncertą“ buvo dalis „mokomojo pasivaikščiojimo“ po Helsinkį, kurį organizavo Helsinkio universitetas ir Suomijos šiuolaikinio meno muziejus“, - aiškino suomių teisininkas, antifašistinio komiteto vadovas ir „koncertą“ organizavusio profesoriaus kolega Johanas Backmanas.

Akcijai nepavykus, merginoms, apsirengusioms „Pussy Riot“ stiliumi – su spalvotomis kaukėmis, marškinėliais ir pėdkelnėmis – teko pozuoti ant katedros laiptų. Organizatorių manymu, dvasininkus kažkas įspėjo apie rengiamą akciją, todėl jie „pasivaikščiojimo“ dalyvių jau laukė prie įėjimo.

Ant laiptų spalvingai apsirengusios suomių merginos reikalavo išlaisvinti „Pussy Riot“, taip pat pasisakė už seksualinių mažumų teises Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.