Minsko milicija sulaikė žurnalistes, surengusias fotosesiją su pliušiniais meškiukais

Minsko milicija

Žurnalistės buvo sulaikytos miesto centre netoli Menų rūmų per fotosesiją su pliušiniais meškiukais.
Žurnalistės buvo sulaikytos miesto centre netoli Menų rūmų per fotosesiją su pliušiniais meškiukais.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-09 17:51, atnaujinta 2018-03-17 11:41

Žurnalistės buvo sulaikytos miesto centre netoli Menų rūmų per fotosesiją su pliušiniais meškiukais.

Kaip praneša laikraštis „Naša niva“, žurnalistės kaltinamos dėl neteisėto piketavimo.

J. Doroškevič puslapyje „Facebook“ rašoma, kad žurnalistės yra Minsko Sovetskio rajono vidaus reikalų valdyboje.

Kaip praneša Baltarusijos žiniasklaida, žurnalistėms surašytas administracinio pažeidimo protokolas.

Jos kaltinamos dėl neteisėto piketavimo pagal Administracinių pažeidimų kodekso 23 str. 24 d. (masinio renginio ar piketavimo organizavimo tvarkos pažeidimas). Pagal šį straipsnį numatyta nuobauda iki 30 minimalių darbo užmokesčių (1 minimalus darbo užmokestis - 100 Baltarusijos rublių) arba administracinis areštas.

Žurnalisčių teismas vyks ketvirtadienį Minsko Sovetsko rajono teisme.

Liepą ir rugpjūtį kai kurie Baltarusijos žurnalistai dalyvauja interneto akcijoje, fotografuodamiesi su pliušiniais meškiukais, ir taip pareikšdami paramą Baltarusijos valstybės saugumo komiteto (KGB) sulaikytam fotografui Antonui Suriapinui.

Jis liepos pradžioje į savo tinklalapį įdėjo pliušinių meškiukų, kuriuos išmėtė virš Minsko Švedijos lakūnai, be leidimo kirtę Baltarusijos sieną lengvuoju lėktuvu, nuotraukų.

Liepos 4 dieną Švedijos piliečių pilotuojamas lengvasis civilinis lėktuvas iš Lietuvos pusės kirto Baltarusijos oro sieną ir mėtė virš Minsko ir Iveneco (Minsko sritis) pliušinius meškiukus su raginimais užtikrinti žodžio laisvę šalyje.

Tada Baltarusijos gynybos ministerija pareiškė, kad nebuvo pažeista šalies oro erdvė, ir pavadino informaciją apie „pliušinių meškiukų desantą“ provokacija.

Liepos 26 dieną prezidentas Aleksandras Lukašenka per pasitarimą su jėgos struktūrų vadovais patvirtino, jog užsienio lengvasis lėktuvas neteisėtai įsiveržė liepos 4 dieną į šalies oro erdvę, ir pareiškė, kad neužkirtę kelio šiai akcijai pareigūnai turi būti nubausti.

Praėjusį antradienį Baltarusijos valstybės saugumo komitetas pateikė kaltinimus bendrininkavimu dėl neteisėto Švedijos Karalystės piliečių šalies oro sienos kirtimo lėktuvu dviem Baltarusijos piliečiams Antonui Suriapinui ir Sergejui Bašarimovui.

Iškelta baudžiamoji byla dėl nusikaltimo, numatyto respublikos BK 371 str. 3 d. ( neteisėtas Baltarusijos Respublikos valstybinės sienos kirtimas) ir 16 str. 6 d. (bendrininkavimas padarant nusikaltimą) požymių.

Baltarusijos fotografas A. Suriapinas įdėjo į savo puslapį internete „pliušinio desanto“ nuotraukų, o nekilnojamo turto agentas S.Bašarimovas neva išnuomojo butą Švedijos lakūnams. Šiems dviem Baltarusijos piliečiams gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 7 metų.

 Minsko Sovetskio rajono teismas paskyrė 30 minimaliųjų darbo užmokesčių nuobaudą „Komsomolskaja pravda v Belorussiji“ žurnalistei I. Kozlik už fotosesiją su pliušiniais meškiukais, pranešė agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA). 

„Teismas nustatė, kad I. Kozlik dalyvavo pikete, nesuderintame su Minsko miesto vykdomuoju komitetu. „Komsomolskaja pravda“ žurnalistė nubausta 30 minimaliųjų darbo užmokesčių dydžio nuobauda (maždaug 360 dolerių)“, - pranešė BŽA. 

Ten taip pat buvo pažymėta, kad fotokorespondentei J. Doroševič teismo sprendimas dar nepriimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją