Dėl efektingos nuotraukos Rusijoje jaunuolis paaukojo gyvybę

Rusijos ekstremalų internete platinamus vaizdus su atliekamais pavojingais triukais jau seniai užgniaužęs kvapą stebi visas pasaulis. Vaikščiojimas stogais ir siauromis atbrailomis, šuoliai su lynais, akrobatiniai triukai ant stulpų ar kranų svaiginančiame aukštyje – visa tai jauni žmonės, o ne profesionalūs kaskadininkai, atlieka be jokių apsaugų. Žinoma, į internetą pakliuvusios situacijos tuo metu jau būna laimingai pasibaigusios, ir jų herojai, atsisėdę prie kompiuterių, mėgaujasi visuotiniu dėmesiu. Kyla natūralus klausimas, ar visada ir visiems tokie nutrūktgalviški poelgiai baigiasi laimingai? Deja, toli gražu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2012, 9:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:00 AM

Nuo tilto – ant elektros laidų

Newsru.com praneša, kad Maskvos srityje šią savaitę per nelaimingą atsitikimą žuvo šešiolikmetis Slava Taranovas. Moksleivis užsikabarojo ant geležinkelio tilto, norėdamas didžiuliame aukštyje padaryti efektingų nuotraukų ir įsidėti jas į savo profilį Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“. Bet paauglio puslapyje, kur jau atsirado daugybė jo draugų užuojautų, taip ir liko statusas „o man viskas po***ru“.

Vaikinas užsilipo ant keleto metrų aukščio geležinkelio tilto, nepaisydamas įspėjamųjų lentelių apie aukštąją įtampą. Kartu su Slava buvo jo bičiulis. Paaugliai fotografavo vienas kitą.

Užsilipęs ant konstrukcijos S. Taranovas pradėjo fotografuoti apačioje važiuojanti krovininį traukinį. Vaikinas nesilaikė ir nukrito ant šalia tilto esančios aukštosios įtampos linijos. 25 tūkst. voltų įtampa iš pradžių vaikiną pritraukė, o tada bloškė žemyn.

Vaikinas pakliuvo po traukiniu ir nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.

Adrenalino mėgėjai aukoja gyvybę

Rusijoje gaunama vis daugiau pranešimų apie beprasmišką jaunų adrenalino mėgėjų mirtį.

Birželio 28 d. Maskvos metro žuvo 26 metų tinklaraštininkas, miestų tyrinėtojų („digerių“) bendruomenės narys ir fotografas Michailas Mosiaginas. Jaunas vyras atidarė vienas metro traukinio, važiuojančio tuneliu, durų ir pradėjo lįsti iš vagono, kad palinksmintų draugus. Galiausiai jis koja užkliuvo už transformatoriaus ir iškrito iš vagono. M. Mosiaginas susitrenkė galvą ir mirė iš karto.

Pernai žiemą Maskvos metro žuvo dar du ekstremalai. Du devyniolikmečiai studentai Viktoras Vartajanas ir Ivanas Mikirtumovas mėgo važinėjimąsi elektriniais traukiniais ir metro, prisikabinus prie jų iš išorės ar užsiropštus ant stogo.

Vaikinai patyrė mirtiną traumą, trenkęsi į tunelio konstrukcijas. Vienam lūžo kaukolė, kitas, krisdamas nuo vagono, susilaužė kaklą.

Šių metų gegužę 24 metų Sankt Peterburgo gyventoja, įkalbėta mažai pažįstamų vaikinų išbandyti savo parkūro (sportinio tipo veikla, kurios pagrindinis principas yra judėjimas, patekimas iš vienos vietos į kitą kiek įmanoma greičiau ir efektyviau) sugebėjimus, nuo 17 aukštų namo stogo bandė peršokti ant stogelio ir žuvo, nukritusi žemyn.

2010 m. rugsėjį Belgorode praktikuodamas parkūrą žuvo 11 metų vaikas, užšokęs ant elektros transformatoriaus būdelės. Berniukas gavo elektros smūgį ir mirė vetoje. Tų pačių metų vasarą žuvo ir jaunas Krasnodaro gyventojas – darydamas akrobatinius triukus, jis iškrito iš ketvirtojo statomo namo aukšto. Ekstremalas mirė dar prieš atvažiuojant greitajai pagalbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.