Šiaurės Airijoje susigrūmė lojalistai ir respublikonai

Mažiausiai 47 policijos pareigūnai buvo sužeisti per lojalistų ir respublikonų riaušes Belfaste, kurios kilo dėl respublikonų surengto parado.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2012-09-03 14:13, atnaujinta 2018-03-16 23:58

Lojalistai iš protestantų bendruomenės bandė sutrukdyti sekmadienį surengtam katalikų respublikonų paradui, o paskui ir vieni, ir kiti puolė juos atskyrusius policininkus. Pareigūnai buvo apmėtyti akmenimis, plytomis, padegamosiomis bombomis ir petardomis.

Keturi policininkai buvo nuvežti įligoninę, o dar 43 asmenims buvo suteikta pagalba dėl įvairių nesunkių sužeidimų. „

Pykstu ir liūdžiu, kad mano pareigūnai patyrė tokį užpuolimą“, – sakė Šiaurės Airijos policijos vadas George'as Clarke'as. „Kiekviena neramumų Šiaurės Airijoje valanda ne tik kelia pavojų gyvybėms – ji taip pat mažina pasitikėjimą mūsų bendruomene ir iššvaisto didžiules pinigų sumas, kurias geriau išleisti mokykloms ir ligoninėms, – sakė jis. – Smurtas negali būti atsakymas“.

Tiesa, šiandien situacija Šiaurės Airijos sostinėje jau buvo nurimusi.

Per tris konfesinio smurto Šiaurės Airijoje dešimtmečius žuvo maždaug 3,5 tūkst. žmonių. Šis katalikų ir protestantų konfliktas oficialiai baigėsi 1998 metų taikos susitarimu, bet pavieniai neramumai ir grasinimai sprogdinti bombas tęsiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.