Rusijoje 14 žmonių sudegė gyvi, nes juos užrakino Kolia iš Maskvos

Pirmadienį Rusijos mieste Jegorjevske (Maskvos sritis) raudonų plytų name kilo gaisras, nusinešęs 14 žmonių gyvybę. Netrukus paaiškėjo, kad žuvusieji – tai nelegalai iš Vietnamo, kurie čia gyveno ir dirbo pogrindiniame drabužių siuvimo fabrike. Pasak pareigūnų, darbininkai nuo liepsnų nepajėgė išsigelbėti, nes buvo užrakinti ir negalėjo susisiekti su gelbėjimo tarnybomis, rašo newsru.com. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-12 13:46, atnaujinta 2018-03-16 19:49

Ugnis įsišėlo pirmadienį apie 16 val. 20 min. antrame namo aukšte. Maždaug po trijų valandų gaisras, nuniokojęs 30 kv. m. patalpą, buvo užgesintas. Viduje ugniagesiai rado 14 apdegusių žmonių lavonų.

Pareigūnų teigimu, visi šie žmonės veikiausiai žuvo nuo ugnies ir smalkių, mat po pirminės žuvusiųjų apžiūros smurto žymių ant jų kūnų neaptikta.

Vienam toje patalpoje buvusiam žmogui per stebuklą pavyko išgyventi. Jį gelbėtojai rado tarp negyvėlių gulintį be sąmonės ir išgabeno į ligoninę. Apdegęs ir smalkėmis apsinuodijęs vyras gydomas reanimacijoje.

Užgesinus gaisrą, rusų pareigūnai apieškojo šalia esančias patalpas. Čia  jie aptiko nelegalų siuvimo fabriką ir jame gyvenančius dar 60 Vietnamo piliečių. Nė vienas jų neturėjo nei leidimo gyventi Rusijoje, nei dirbti. 

Kol kas nežinia, dėl kokios priežasties kilo gaisras. Rusų žurnalistai, pabuvoję įvykio vietoje, pasakojo, kad ten matė daugybę elektros prietaisų – siuvimo mašinų, ventiliatorių, elektrinių viryklių ir kt.

Anot jų, fabrikas priminė avilį, suskirstytą į akutes. Kiekviena akutė – tai nelegalo „kambarys“: jo gyvenimo ir darbo vieta. Kiekvienoje tokioje patalpėlėje buvo po elektros lizdą.

Policininkų klausinėjami, kas jų šeimininkas, vietnamiečiai tegalėjo pasakyti, kad tai – Kolia iš Maskvos.

Pasak nelegalų, šeimininkas juos aplankydavo naktimis – atveždavo valgyti ir medžiagos drabužiams. Dienomis darbininkai buvo laikomi užrakinti, kad niekas nesugalvotų išeiti laukan ir nesukeltų įtarimų policijai.

Pirmadienį rusų pareigūnai teigė, kad gaisro aukų buvo galima išvengti. Žmonės žuvo todėl, kad buvo užrakinti ir neturėjo galimybių susisiekti su gelbėjimo tarnybomis.

Vis dėlto šeimininkas buvo apgalvojęs, kaip elgtis, jeigu fabriku susidomėtų pareigūnai. Sieninėmis spintomis buvo užmaskuotos angos sienose, pro kurias buvo galima patekti į koridorių labirintus ir ten palaukti, kol pavojus praeis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.