Atleistas darbuotojas Minesotoje nušovė bosą ir kolegas (papildyta)

Minesotos valstijos Mineapolio mieste atleistas vienos kompanijos darbuotojas paleido ugnį į savo kolegas. Tai penktadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Išpuolis sukėlė ant kojų vietos policiją. Užpuolikas buvo rastas negyvas.<br>AP
Išpuolis sukėlė ant kojų vietos policiją. Užpuolikas buvo rastas negyvas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2012, 11:40 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:27 PM

Per išpuolį Mineapolio centre nušauti keturi žmonės, dar keturi asmenys buvo sužeisti, trijų iš jų būklė  kritinė.

Anot policijos pareigūnų, po šūvių į buvusius kolegas užpuolikas nusišovė.

Jo pavardė oficialiai kol kas neskelbiama, bet kai kurie šaltiniai teigia, kad tai 36 metų  Andrew J. Engeldingeris.  Vyras likus kelioms valandoms iki tragedijos buvo atleistas iš ženklus gaminančios bendrovės „Accent Signage Systems“.

Šioje ir buvo surengtos žudynės.

Anot vietos leidinio startribune.com, tarp užpuoliko aukų yra kompanijos įkūrėjas Reuvenas Rahamimas. Dar du bendrovės vadovai – operacijų direktorius Johnas  Souteris ir produkcijos vadovas  Ericas Riversas yra kritinės būklės.

Pareigūnai į įvykio vietą atvyko, kai kažkuris iš pastate buvusių žmonių paskambino pagalbos telefonu ketvirtadienį, maždaug 16 val. 30 min. vietos laiku.

„Išgirdome apie keturis – penkis šūvius. Buvome šokiruoti to, kas nutiko, ir tik žiūrėjome vienas į kitą. Po to pasileidome bėgti prie automobilių“, - pasakojo per nusikaltimą netoliese su fotografu buvęs 18-metis Mineapolio gyventojas Marques Jonesas.

Tuo metu jis fotografavosi lauke mokyklos nuotraukoms.

Vienas rajono, kuriame surengtas išpuolis, gyventojas pasakojo, kad netrukus po šūvių prie jo pribėgo įvykio liudininkas, sakydamas, kad užpuolikas gali jį vytis.

„Ponas atėjo labai sunkiai kvėpuodamas, labai išsigandęs“, - sakė neįvardytas rajono gyventojas.

Su „Accent Signage Systems“ darbo reikalų turėjęs Danas Kantoras dabar džiaugiasi tik atsitiktinumo dėka išvengęs nelaimės. Vyras turėjo ketvirtadienio popietę iš kompanijos biuro šį tą pasiimti, tačiau nenorėjo įstrigti kamščiuose, todėl į jį nevyko.

 „Džiaugiuosi, kad taip ir padariau“, - sakė D. Kantoras.

Jis pridūrė, kad bendrovėje dirbo puikūs žmonės.

 „Tai tokia kompanija, apie kurią dauguma žmonių apskritai nežino“, - kalbėjo D.Kantoras.

Oficialiai 1984-aisiais imigranto iš Izraelio R. Rahamimo įkurta kompanija,  kurią miesto valdžia laiko puikiu šeimos verslo pavyzdžiu, įvykio nekomentuoja.

Anot vietos žiniasklaidos, nuo liepos bendrovė samdė 28 darbuotojus. Rugpjūtį joje lankėsi JAV prekybos sekretorius Francisco Sanchezas, kuris gyrė kompanijos atstovus dėl inovacijų.

„Rahamimas buvo labai geras ir dosnus žmogus. Jis visada norėjo padėti. Jis buvo dosnus savo darbuotojams ir jų šeimoms“, - kalbėjo 18 metų bendrovės įkūrėją pažinojęs ir kartu su juo dirbęs Michaelis Allshouse'as.

JAV darbo statistikos biuras skelbia, kad praėjusiais metais su darbo reikalais susijusiose žudynėse  iš viso šalyje žuvo 458 asmenys. 2009-aisiais šis skaičius siekė 521.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.