„Mercedes-Benz“ su 12 lavonų pagrobė ne lietuviai, o lenkai

Lenkų kriminalinė policija pranešė, kad trijų automobilių vagyste Vokietijoje įtariami du asmenys sulaikyti, dar du ieškomi. Pirminiais duomenimis, jie yra Lenkijos piliečiai. Po vagystės praėjusį pirmadienį Vokietijos policija įtarė, kad pavogti tris „Mercedes“ mikroautobusus užsakė mašinvagių gaujos vadeivos iš Lietuvos, nusikaltimo įvykdymu irgi įtarti lietuviai. Įtarimai ant lietuvių krito todėl, kad pastaruoju metu Vokietijos policija sulaiko vis daugiau iš Belgijos ir Vokietijos gabenamų vogtų transporto priemonių, kurias pavogę įtariami lietuviai.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2012-10-22 21:40, atnaujinta 2018-03-15 22:39

Lenkijos kriminalinė policija pranešė sulaikiusi du įtariamuosius, susijusius su trijų automobilių pagrobimu Vokietijoje. Vienas automobilių buvo katafalkas, vežęs 12 negyvėlių. Manoma, kad vagys nesuprato, koks krovinys buvo autobusiuke, išoriškai nepanašiame į katafalką.

Sulaikytieji – 27 metų Dawidas J. ir 25 metų Rodislavas B. iš Poznanės. Lenkijos policija dar ieško dviejų įtariamųjų: Tomaszo Sporny ir Makso Skibickio, kurie irgi įtariami automobilių vagystėmis Vokietijoje.

Už vertingą informaciją apie jų buvimo vietą pažadėta 5 tūkst. zlotų (apie 4 tūkst. Lt.) premija.

Kol kas nežinoma, ar į įtariamųjų ratą yra patekę lietuviai. Vokietijoje net prabilta apie „lietuvišką automafiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.