Kova dėl JAV prezidento posto – ir realybėje, ir parodijose (video)

Likus dviems savaitėms iki JAV prezidento rinkimų, atmosfera tarp varžovų vis labiau kaista. Bendrovės „Gallup“ duomenimis, šiandien Amerika savo prezidentu užtikrintai išsirinktų buvusį Masačiusetso gubernatorių Mittą Romney, iš posto išstumdamas prezidentą Baracką Obamą.

Amerikiečių humoristai respublikonų kandidatą M. Romney vaizduoja kaip pinigų pertekusį gražuoliuką.<br>Youtube.com
Amerikiečių humoristai respublikonų kandidatą M. Romney vaizduoja kaip pinigų pertekusį gražuoliuką.<br>Youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-22 16:01, atnaujinta 2018-03-15 22:56

Tuo metu amerikiečių jaunimas ragina į kandidatus pažvelgti su humoru. Svetainėje „Youtube“ galima išvysti „M. Romney“ ir „B. Obamos“ debatus repo ritmu bei politikų parodijas pagal kultinį Pietų Korėjos atlikėjo Psy hitą „Gangam Style“.

„Gallup“ skelbia apklausų rezultatus, kurios rodo, jog 49 proc. JAV piliečių, kurie balsuoja per kiekvienus valstybėje vykstančius rinkimus (vadinamieji registruotieji rinkėjai), prezidento poste nori matyti M. Romney. Už B. Obamą savo balsą atiduotų 46 proc. registruotųjų rinkėjų.

Tie JAV piliečiai, kurie dar nėra apsisprendę, ar apskritai eis balsuoti, respublikonų kandidatui simpatizuoja dar labiau. Už M. Romney balsuotų 52 proc. jų, o B. Obamai palankumą jaučia 45 proc.

Tuo metu naujausia „Wall Street Journal“ ir NBC atlikta apklausa parodė, jog dabar abu kandidatai į JAV lyderio postą žengia vienu žingsniu, abu turėdami po 47 proc. šalies gyventojų pritarimą.

Respublikono M. Romney populiarumas smarkiai padidėjo po puikaus pasirodymo per pirmuosius debatus su demokratu B. Obama. Tiesioginiame televizijos eteryje spalio 3 d. M. Romney buvo kovingas ir neieškojo žodžio kišenėje. Tuo metu B. Obama atrodė nervingas ir išsiblaškęs. 

Praėjusią savaitę per antruosius kandidatų debatus nežymi pergalė pripažinta dabartiniam Baltųjų rūmų šeimininkui. Tačiau tai neturėjo tokio efekto, kurį pasiekė M. Romney savo pirmuoju sėkmingu pasirodymu.

Pirmadienį vakare vietos laiku vyks trečioji ir paskutinė kandidatų į JAV prezidentus akistata. Kuris iš jų laimės šį mūšį, Lietuva sužinos antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.