Už 90-mečio arabo ištekinta paauglė užsibarikadavo miegamajame

Saudo Arabijos gyventojas padavė į teismą savo nuotakos tėvus, nes ji sugadino pirmąją vestuvių naktį - 15 metų mergina užsirakino miegamajame ir už durų paliko meilės ištroškusį 90 metų jaunikį. Seną arabą tai baisiai įsiutino, tačiau jis neatsisakė planų atimti iš nuotakos nekaltybę. Todėl praėjus porai dienų po vestuvių nuotaka pabėgo ir grįžo į tėvų namus.

Saudo Arabijos įstatymuose numatyta, kad jaunesnis negu 18 metų žmogus negali tuoktis. Tačiau šalies piliečiai dažnai šio įstatymo nepaiso.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Saudo Arabijos įstatymuose numatyta, kad jaunesnis negu 18 metų žmogus negali tuoktis. Tačiau šalies piliečiai dažnai šio įstatymo nepaiso.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:14 PM

Nuviltas vyras ėmė reikalauti iš nuotakos tėvų krūvos pinigų. Jis tikina, kad už teisę vesti paauglę sumokėjo 17,5 tūkstančio JAV dolerių.

„Al Arabiya“ praneša, kad 90-metis išpirką sumokėjo merginoms tėvams - motinai iš Saudo Arabijos ir tėvui iš Jemeno. Šie turėjo užtikrinti, kad santuoka būtų „teisėta ir tvarkinga“.

Žinia apie paauglės pabėgimą sukėlė žmogaus teisių gynėjų reakciją. Internete aktyvistai ėmė kaltinti valdžią, kad ši toleruoja prekybą žmonėmis ir prostituciją. Jie reikalauja nubausti nepilnametę pardavusius asmenis ir pirklį.

Saudo Arabijos žmogaus teisių asociacijos narė Suhaila Zein el Abedin teigia, kad vaikas privalo būti išgelbėtas nuo tragedijos. Moteris pabrėžia, kad islamą išpažįstantys asmenys santuoką sudaro abipusiu sutikimu, rašo „Daily Mail“.

S. Zein el Abedin kaltina merginos tėvus, kad šie priėmė pinigus iš vyro, kuris yra 75 metais vyresnis už jų dukrą, ir nesilaikė įstatymo, numatančio, kad santuokos negali sudaryti jaunesnis negu 18 metų žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.