Kanadoje po ledu įstrigo tuzinas orkų

Atokaus Kvebeko provincijos kaimo gyventojai prašo Kanados vyriausybės pagalbos išlaisvinti tuziną po ledu Hadsono įlankoje įstrigusių orkų, pranešė BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-01-10 13:40, atnaujinta 2018-03-13 22:09

Kaimo gyventojai sako, kad orkos kvėpuoja per ledo properšą. Kanados žuvininkystės ir vandenynų departamentas ketvirtadienį pranešė, kad orkų padėčiai įvertinti išsiuntė ekspertų komandą.

Orkos buvo pastebėtos antradienį. Gyvenvietės meras sakė, kad atrodo, jog kartais gyvūnai panikuoja, o kartais jie ilgą laiką nepasirodo paviršiuje, nes tikriausiai ieško kitos ledo properšos, bet jos neranda. Sausio mėnesį Kanados pakrantėje orkų iš viso neturėtų būti. Paprastai šie gyvūnai čia pastebimi tik vasarą.

Gyventojai teigia, kad skylė lede mažėja, o meras paprašė žuvininkystės ir vandenynų departamento atsiųsti ledlaužį. Departamentas teigia, kad dar vertina padėtį ir svarsto visas galimas išeitis. Departamento atstovė sakė, kad kai jų ekspertai nuvyks į įvykio vietą, nustatys, ar galima ką nors padaryti. Anot jos, šiuo metu ledlaužiai turi labai daug darbo kituose pakrantės regionuose, be to, šią savaitę Kvebeko provincijoje lede įstrigo trys komerciniai laivai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.