Kur dingo V. Putino žmona?

Kur prezidento Vladimiro Putino žmona Liudmila? Toks klausimas Rusijoje keltas ne kartą. Pirmoji šalies ponia visada nemėgo viešumos, bet pastaruoju metu ji buvo dar mažiau matoma negu įprastai.

Pirmoji Rusijos ponia L.Putina itin retai pasirodo viešumoje, tačiau pastaruoju metu ji, regis, iš viso dingo.
Pirmoji Rusijos ponia L.Putina itin retai pasirodo viešumoje, tačiau pastaruoju metu ji, regis, iš viso dingo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-16 10:45, atnaujinta 2018-03-13 19:29

Sausio 6-ąją Rusijos vadovo sutuoktinė šventė 55-ąjį gimtadienį, tačiau jis praėjo nepastebėtas.

Visuomenė neišgirdo apie jokius vakarėlius ar fejerverkus, neišvydo valgiais nukrautų stalų nuotraukų, apie gimtadienį nė žodeliu neužsiminė ir pagrindiniai televizijos kanalai, o tai Rusijoje neįprasta.

Kur ji dingo? Gal V. Putinas slepia ją vienuolyne? Tokie gandai aidėjo pernai, o šiemet rusai Liudmilą tiesiog užmiršo. Kai prisiminė, vėl ėmė spėlioti.

Ką norėjo pasakyti lyderis?

Tie rusai, kurie neišvyko Naujųjų metų atostogų į Tailandą ar Egiptą, pastaruoju metu mieliau aptarinėjo kiekvieną naujo Rusijos piliečio aktoriaus Gerard’o Depardieu žingsnį.

O kaipgi L. Putina?

„Jūs nejuokaujate? Poniai Putinai sukako 55-eri? Visiškai tai praleidau! Žiniasklaida ignoravo šį įvykį. Ji skiria daug dėmesio dirbtinai sukurtoms naujienoms, bet praleidžia svarbius istorinius įvykius”, – sužinojęs apie pirmosios ponios gimtadienį kalbėjo Rusijos parlamentaras Michailas Degtiariovas.

Tiesa, vienas Rusijos pareigūnas vis dėlto nepamiršo pasveikinti L. Putinos 55-ojo gimtadienio proga. Tačiau gali būti, kad tai padarė daugiau žalos negu naudos – mat sveikinimas pakurstė gandų bangą.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas socialiniame tinkle „Twitter” parašė: „Norėčiau pasveikinti pirmąją Vladimiro Vladimirovičiaus žmoną ir palinkėti jai kaukazietiško ilgo gyvenimo.”

Po tokių žodžių virtualioje erdvėje pasigirdo spėlionių, kad R. Kadyrovas galėjo tokiu būdu užsiminti apie egzistuojančią antrąją V. Putino žmoną, rašo „Lietuvos rytas“ pagal „The Daily Telegraph” informaciją.

Pats prezidentas L. Putinos gimimo dieną buvo su G. Depardieu, kuris kaip tik buvo atvykęs atsiimti savo rusiško paso. Tą dieną V. Putinas taip pat vyko slidinėti su premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

Neaiški ir gyvenamoji vieta

Rusai apskritai dažnai būna abejingi savo lyderių žmonoms, o jos savo ruožtu retai stengiasi būti visuomenės dėmesio centre. Bet, netgi turint omenyje tokius standartus, L. Putina neįprastai laikosi nuošalyje.

Rusijos televizijų žiūrovai prisimena tik keletą reportažų, kuriuose L. Putina kalba apie šeimą ar vaikų sieloje bundantį kūrybingumą.

Taip pat neseniai rodytas reportažas, kuriame L. Putina užfiksuota su pirmąja Lenkijos ponia Jolanta Kwasniewska apžiūrinėjančios Krokuvos senamiestį.

Pastarąjį kartą L. Putina su vyru buvo nufotografuota per pastarojo inauguraciją, kuri vyko praėjusį pavasarį.

Kur šiuo metu yra pirmoji Rusijos ponia, netgi nėra žinoma. Kai kurie šaltiniai skelbia, kad ji gali būti prie Pskovo esančiame vienuolyne. Kiti tikina, kad ji gyvena gerai saugomoje viloje Maskvos priemiestyje, Sankt Peterburge ar netgi Paryžiuje. Tačiau nė vienas šių gandų nebuvo patvirtintas.

Šventėje atrodė laiminga

Kai kurie liudininkai teigia matę L. Putiną gruodžio 28 dieną Kremliaus Naujųjų metų šventėje, kurioje dalyvavo 300 žmonių. Šis renginys nebuvo rodomas per televiziją.

Liudininkai pasakoja, kad moteris sėdėjo prie staliuko su Stačiatikių bažnyčios patriarchu Kirilu ir buvusia šalies pirmąja ponia Svetlana Medvedeva.

„L.Putina atrodė neįprastai linksma ir laiminga, turint omenyje, kad ji vengia viešų vietų”, – kalbėjo radijo stoties „Echo Moskvy” direktorius Aleksejus Venediktovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.