Prostitucijos byla Lenkijoje klampina ne tik garsius modelius, bet ir politikus

Afrikietiškas posakis „bunga bunga”, nusakantis lytinius santykius, lenkams dar visai neseniai simbolizavo nebent audringus buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi sekso vakarėlius. Matyt, atėjo Lenkijos eilė – čia įtarimai krinta ant sekso paslaugas teikusių gražuolių manekenių. Ir ne tiktai.

Vienas aktyviausių prostitučių klientų T. Lubertas vedė E. Wojtasik – buvusią prostitutę, kuri verbavo ir kitas manekenes.<br>Redakcijos archyvas
Vienas aktyviausių prostitučių klientų T. Lubertas vedė E. Wojtasik – buvusią prostitutę, kuri verbavo ir kitas manekenes.<br>Redakcijos archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Rytai-Vakarai“)

Jan 27, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:05 AM

Itališkojo „bunga bunga” sekso skandalo centre prieš kelerius metus buvo atsidūręs arogantiškas milijardierius S. Berlusconi, rengęs brangias sekso orgijas su įvairių šalių gražuolėmis.

Pastarosiomis dienomis Varšuvos žiniasklaida pasimėgaudama rašo, kad panašias orgijas su elitinėmis prostitutėmis 2006–2008 metais rengė ir kai kurie Lenkijos politikai.

Kas tos elitinės prostitutės?

Tai itin dailios lenkaitės, karjerą pradėjusios kaip modeliai, bet prisidurti susiviliojusios ten, kur gerai moka – teikdamos sekso paslaugas turtuoliams – arabų šeichams, rusų milijardieriams.

Tačiau Vroclavo prokuratūros atstovai patvirtino, kad tirdami garsią bylą dėl „Mis Polonia” konkurso dalyvių pelnymosi iš prostitucijos nustatė, jog gražuolių paslaugomis naudojosi ir keli garsūs politikai.

Prokuratūra dengia seimūnus?

Vroclavo teismas dar nepaskyrė datos, kada pradės nagrinėti šešių sąvadautojų moterų, įtraukusių per šimtą modelių į prostitucijos verslą, bylą.

Žinia apie tokią bylą netikėtai įkaitino Seimą, mat į viešumą prasiveržė informacija, kad gražuolių paslaugomis naudojosi politikai. Kas jie?

Opozicija spėja, jog į aferą įsipainiojo politikai iš valdančiosios Piliečių platformos partijos (PPP), nes prokurorai išsidavė, kad politikų prasižengimo netyrė, nė nepaaiškindami kodėl.

Tai sukėlė gandus, kad Vroclavo prokurorai nenorėjo pyktis su vyriausybe, todėl iš bylos esą išbraukė politinį epizodą. O gandų nesustabdysi.

Štai dienraštis „Fakt” teigia, kad vienas iš įtariamų seimūnų buvo nuolatinis vieno regioninio gražuolių konkurso komisijos narys. Laikraštis spėja, kad pažadais padėti laimėti konkursą minėtas seimūnas viliodavo dalyves į lovą.

Aferoje – garsios pavardės

Artėjant teismo proceso pradžiai vis labiau kaista visuomenės nuotaikos ir auga smalsumas, nes paaiškėjo, kad parsidavinėjančių modelių paslaugomis naudojosi ne tik politikai, bet ir diplomatai, garsūs verslininkai, menininkai, sportininkai. Lenkai.

Gal vietos spauda labiau domisi modelių prisipažinimais, kad miegojo su Čilės diplomatu, Rusijos milijardieriumi Romanu Abramovičiumi ar vienos arabų valstybės karališkosios šeimos atstovais?

Ne. Varšuviečiams labiau knieti sužinoti, kokie garsūs vedę ir vaikų turintys jų šalies elito atstovai pirko modelius.

Žurnalas „Newsweek” paviešino tik tai, kad vienas verslininkas yra viešbučių tinklo savininkas, kitam priklauso prekybos centrai, dar vienas yra didelės nekilnojamojo turto bendrovės savininkas.

Tenisininkas – pajuokų objektas

Vis dėlto kai kurios pavardės jau aiškios. Su parsiduodančiomis gražuolėmis santykiavo ir Lenkijos futbolo bei teniso rinktinių nariai – Radoslawas Matusiakas ir Marcinas Matkowskis.

Modelis Klaudia G. tardytojams prisipažino, kad 31 metų futbolininkas R.Matusiakas, tuo metu rungtyniavęs Italijos „Palermo” klube, jai už valandos trukmės susitikimą sumokėjo 1700 zlotų (apie 1400 litų).

Tuo metu 32 metų tenisininkas M. Matkowskis, prasibrovęs į pajėgiausių dvejetų varžybų tenisininkų 20-uką pasaulyje, dabar tapo specifinių patyčių taikiniu.

Mat per tardymą paaiškėjo, kad jis dvejus metus draugavo su gražuole Emilia P., kuri jam nežinant laisvalaikiu už pinigus aptarnaudavo kitus vyriškius. O M. Matkowskis esą nieko nežinojo.

Vis dėlto apmulkinti ir pažeminti gali jaustis ir kiti vyrai.

Tardytojų duomenimis, dauguma parsidavinėjusių modelių turėjo sužadėtinius ar ilgalaikius partnerius, kuriuos apgaudinėjo sakydamos, kad vyksta į mados dienas, nors važiavo aptarnauti turtingų klientų.

Santykiavo su šimtu modelių

Vienas aktyviausių modelių pirkėjų Lenkijoje buvo popgrupės „Virgin” įkūrėjas, muzikas Tomaszas Lubertas.

Jis per keletą metų į miegamąjį esą buvo užsisakęs apie šimtą gražuolių. Tokią gausybę užsakytų modelių muzikantas prokuratūroje teisino tuo, kad turi įprotį su viena moterimi sanguliauti tik kartą.

Prieš metus šis muzikantas pagaliau vedė. Jo žmona tapo buvusi „Mis Polonia” konkurso finalininkė, modelių agentūros savininkė Ewa Wojtasik.

Vroclavo tardytojai dabar atskleidė, kad naujoji muziko žmona anksčiau teikė mokamas lytines paslaugas ir sąvadavo. Be to, tokiam amatui verbavo kitas manekenes.

Vadovavo medicinos sesuo

Beje, būtent tenisininko M. Matkowskio mergina 31 metų Emilia P. ir buvo pagrindinė sąvadautoja, į užsienį grupėmis vežusi kitų penkių kolegių prikalbintus modelius.

Ščecino mieste gyvenusi Emilia P. svajojo tapti modeliu, lankė įvairius parengiamuosius kursus, dalyvavo gražuolių konkursuose, o nusivylusi, kad laimėti nepavyks, ėmė studijuoti medicinos seserų mokykloje.

Medicinos seserimi merginai vis dėlto dirbti neteko, nes ji ėmėsi sąvadautojos amato – Ščecino diskotekoje „Grand Club” pradėjo supažindinti turtingus vyriškius su vietos manekenėmis.

Netrukus Emilia P. išskraidino penkias merginas savaitės linksmybėms į Ispaniją, o gavusi dar gausesnį užsakymą nusprendė parsiduodančių modelių ieškoti Varšuvoje.

Persikėlusi į sostinę Emilia P. ne tik pati verbavo gražuoles, bet ir paprašė tai daryti kelių kituose miestuose esančių modelių agentūrų savininkių.

Tokiu būdu į prostitucijos verslą ji įviliojo daugiau kaip šimtą modelių. Tiesa, tardytojai spėja, kad aferai iš tikrųjų vadovavo su mafija susiję asmenys, tačiau nė viena sąvadautoja jų neišdavė, nors kelios prasitarė apie labai įtakingus globėjus.

Emilios P. partnere tapo ir legendinės Lenkijos roko grupės „Lady Pank” įkūrėjo bei gitaristo ir dainininko Jano Borysewicziaus dukra Joanna. Ši kartu su motina Danuta modelių agentūrą įkūrusi mergina drauge su gimdytoja ir viliojo gražuoles į prostituciją.

Tardytojams abi moterys teisinosi, jog sąvadauti ėmėsi todėl, kad jų įmonei iškilo bankroto grėsmė.

Vyko ir garsenybių dukros

Paaiškėjo, kad prostitucija užsiėmė ir kai kurios iš turtingų ar garsių šeimų kilusios manekenės. Sąvadautojas sekę policininkai įrašė kai kurių modelių prašymus joms siūlyti tik klientus užsieniečius ir būtinai toli nuo Lenkijos.

Sąvadautojos siuntė tokių modelių nuotraukas Emiliai P. ir dar prirašydavo, kad merginos tėvai yra labai žinomi, o dukra prašo išvyką kiek galima labiau užmaskuoti.

Garsių tėvų dukros labiau pageidavo užsakymų pavieniui. Be to, jos norėjo vykti į kitą šalį ir turtingam klientui pademonstruoti madas nusirengusios.

Beje, spėjama, kad pažaboti šio skandalo plėtimąsi suinteresuoti nemažai įtakingų žmonių. Mat vieni patys įsipainiojo, o kitų dukros ar giminaičiai.

O prokuratūros saugomos Emilios P. užrašų knygelės įrašų paviešinimas sukeltų ne vienos elitinės šeimos skyrybas.

Supanikavę modeliai ir jų klientai dabar naikina interneto adresus, trina trumpąsias žinutes telefonuose, keičia telefonų numerius – gal nesuseks?

Atsipirks mažomis bausmėmis

Už sąvadavimą ir kitų įtraukimą į nusikalstamą veiklą Emiliai P. gresia dešimt metų kalėjimo, tačiau merginos advokatas prašo jai skirti dvejus metus lygtinai.

Lygtinės bausmės tikisi ir kitos sąvadautojos, tvirtinančios, kad nieko nevertė užsiimti prostitucija, kad modeliai patys ieškojo su jomis ryšių norėdamos užsiimti tokia veikla.

Viena parsidavinėjusi mergina žurnalui „Newsweek” pareiškė, kad riba tarp prostitucijos ir modelio darbo labai nedidelė. Manekenės esą yra įpratusios, kad su jomis elgiamasi kaip su daiktais, neleidžiant nė trupučio prieštarauti.

Merginoms griežtai nurodoma, kaip rengtis, kur ir kaip fotografuojant stovėti, kokiame vakarėlyje demonstruoti drabužius ar nešioti gėrimus.

Be to, apie gražuoles esą nuolatos sukasi turtingi vyrai, kuriems savotiškas prestižas jas suvilioti dovanomis ar už didelius pinigus.

Su prekyba moterimis kovojančios tarptautinės organizacijos „La Strada” ekspertė Irena David-Olczyk pareiškė, kad iš provincijos kilusios neturtingos merginos neretai parsiduoda norėdamos įsigyti geresnių drabužių ar tiesiog pasipuikuoti.

Jos esą mano, kad dėl vieno ar keleto kartų nieko bloga neatsitiks, tačiau per trumpą laiką uždirbti dideli pinigai sužaloja daugumos merginų psichiką ir jos tampa nebeatsparios svaiginančioms pagundoms.

Dešimtys tūkstančių eurų – už nakties linksmybes

Ir modeliams, ir sąvadautojoms labiausiai patiko viešnagė pas vienos arabų valstybės valdovo brolį, prisistačiusį kunigaikščio Santo vardu.

Šeichas vienu metu užsisakydavo net keliolika lenkių, iš kurių į miegamąjį pasikviesdavo tik kelias labiausiai patikusias. Jas turtuolis apipildavo dovanomis ir arbatpinigiais, siekusiais dešimtis tūkstančių eurų.

Kitoms merginoms šeichas mokėjo dienpinigius, net jei jos nesutikdavo permiegoti su juo ar jo giminaičiais bei draugais.

Antai į keblią situaciją patekusi seksualumą demonstruoti šiaip jau mėgstanti 31 metų popdainininkė Iwona Wegrowska tikino nesivertusi prostitucija. Per bylos tyrimą paaiškėjo, kad dainininkė kartu su modelių grupe vyko į užsakytas orgijas Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Tačiau dainininkė prokuratūroje iš pradžių teisinosi, kad ją pakvietė dainuoti užsakytuose vakarėliuose.

Tiesa, nors ji vėliau ir prisipažino, jog turtingi vyriškiai geidė ne moters koncertų, dainininkė ir toliau užsispyrusi tvirtina, kad per vakarėlius tik šoko ir pokštavo su simpatiškais tamsaus gymio jaunuoliais. O štai sąvadautojos patvirtino, kad I. Wegrowska gavo tiek pat pinigų, kiek ir lytines paslaugas teikę modeliai.

Vien už linksminimą ir dalyvavimą šokiuose su arabo draugais šeichas lenkaitėms sumokėdavo po 250 eurų per parą, o sutikusioms lankytis jo miegamajame – bent dvigubai daugiau.

Rekordininkė iš šeicho gavo šimto tūkstančių eurų atlygį už tai, kad tris mėnesius dalyvavo orgijose jo jachtoje. Dosniausiai šeichas vis dėlto atsilygindavo sąvadautojai Emiliai M. – ji beveik iš kiekvienos išvykos parsiveždavo po šimtą tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.